La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un punt de 12

-

CONTRA ATLÈTIC I MADRID substituït, lògicament.

El Barça, apocat i estabornit, necessitav­a una resposta i Messi va decidir fer la maleta i sortir d’excursió. Va protagonit­zar una jugada marca de la casa i la va acabar amb un cacau. Només la punta de la manyopla d’Oblak va evitar el gol. L’única oportunita­t del Barça fins a l’entreacte, perquè Griezmann no va fer res en tot el matx.

L’ensurt per a l’Atlètic no el va alterar i Felipe va enviar al llimb una pilota franca dins l’àrea després d’un córner curt que va agafar badant el sistema defensiu blaugrana. En aquell moment es podia afirmar que el millor per al Barça era el resultat. Al final no es pot dir el mateix, perquè el conjunt de Koeman va espavilar. Amb Araújo va guanyar agressivit­at defensiva i Messi va aparèixer més sovint per forçar faltes i targetes i per capitalitz­ar les jugades més interessan­ts, a més d’activar Alba. Una centrada del lateral la va rematar Ilaix Moriba i la va desviar Felipe. Lenglet li va treure un cop de cap franc a Araújo. Oblak va desbaratar una falta lateral de Messi i el mateix porter matalasser va aturar un cop de cap de Piqué després d’una passada del geni argentí. El Barça va viure més a prop d’Oblak que de Ter Stegen i, amb els canvis, va intensific­ar les seves intencions. Va moure peça primer Simeone amb João Felix i Kondogbia i Koeman va reaccionar donant entrada a Dembélé com a carriler dretà i a Sergi Roberto com a interior. El francès va gaudir de la penúltima gran ocasió. Es va impulsar de manera fenomenal però va rematar als núvols un servei d’Alba. L’última va portar el segell de Messi, amb un cop franc que va marxar vorejant l’escaire.

No hi va haver gols i el Barça no va donar el cop. El campionat està en mans del Madrid, l’únic que depèn de si mateix.

El Barça no ha estat a l’altura contra els seus grans rivals per la Lliga. No ha pogut guanyar ni l’Atlètic ni el Madrid en els duels directes. Només ha sumat un punt, el d’ahir. Va perdre al Metropolit­ano i en els clàssics del Camp Nou i Valdebebas, de manera que té el particular perdut amb tots dos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain