La Vanguardia (Català-1ª edició)

Neymar renova amb el PSG fins al 2025

- ANAÏS MARTÍ

S’ha acabat el serial Neymar. El brasiler va firmar la renovació que el vincula al PSG fins al 2025. Un autèntic cop d’efecte tant per al mercat de fitxatges que a Barcelona es presenta més misteriós que mai, com per al club parisenc després de caure eliminat en les semifinals de la Champions contra el Manchester City. La renovació arriba després que Neymar flirtegés amb el fet de tornar al Barça. El brasiler volia tornar al Camp Nou, l’equip en què va aconseguir guanyar la Champions i el reconeixem­ent mundial com a estrella del futbol. També buscava retrobarse amb Leo Messi. “L’any vinent tornarem a jugar plegats”, va pronostica­r al desembre.

Per això el brasiler va anar endarrerin­t la renovació. A través del seu entorn es va oferir per tornar al Camp Nou. En el Barça entenien que amb el jugador acabant contracte el 2022 i en pandèmia les exigències del PSG no podien ser les mateixes que el 2019 quan el PSG demanava 130 milions a més de Rakitic, Todibo i Dembélé. Laporta

es va posar en contacte amb Al-Khelaifi, però la negativa del PSG de vendre’l, primer, i la falta d’entesa econòmica després en van dificultar l’operació. Amb la crisi del coronaviru­s, l’opció ha acabat sent del tot impossible.

“El PSG ha cregut en mi des que vaig arribar. És un club molt respectat. Formem part dels quatre millors clubs de la Champions per segon any consecutiu”, va dir el brasiler en el comunicat en què s’ha oficialitz­at la seva renovació.

Neymar va arribar a París el 2017 a canvi de 222 milions d’euros, el valor de la seva clàusula de rescissió al Barça. Des d’aleshores ha guanyat deu títols i ha jugat una de final de Champions. Agents pròxims a l’operació asseguren que el futbolista de 29 anys cobrarà un salari proper als 30 milions d’euros nets per temporada. Mentrestan­t, a Barcelona Laporta haurà de buscar un tercer pla. La primera aposta era Håland, però el

Dortmund no està disposat a vendre’l. La inesperada renovació de Neymar amb el PSG redueix les opcions que arribi un crac aquest estiu.

I després hi ha Messi, que es vol convèncer amb un projecte ambiciós i competitiu que el seu present i futur són a Barcelona. El club té controlats Memphis Depay i el Kun Agüero, que arribarien lliures. Depay és el davanter que reclama Koeman i Agüero seria un recurs més per convèncer Messi, el seu compatriot­a i amic. El Barça està en via de refinançar el seu fort deute per poder maniobrar durant l’estiu i espera disposar d’una partida de fitxatges que oscil·larà entre els 60 i els 100 milions d’euros.

El club té controlats Memphis Depay i el Kun Agüero, que arribarien lliures aquest estiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain