La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els tres díscols es defensen

Barça, Madrid i Juventus denuncien “pressions, amenaces i ofenses” de la UEFA

- FUTBOL LES CONSEQÜÈNC­IES DE LA SUPERLLIGA XAVIER G. LUQUE

El FC Barcelona, el Reial Madrid i el Juventus de Torí es mantenen ferms per defensar el projecte de la Superlliga i denuncien que han rebut i continuen rebent pressions, amenaces i ofenses perquè deixin la iniciativa. En un comunicat conjunt, els tres clubs que es mantenen fidels als postulats d’una competició semitancad­a a Europa que va més enllà de les estructure­s de l’actual Lliga de Campions, consideren que tenen el dret d’“aportar solucions” i es mostren ferms defensors “del diàleg constructi­u” enfront de la via repressiva anunciada pel president de la UEFA, Aleksander Ceferin.

La UEFA va anunciar divendres que ha arribat a un acord, sancions incloses, amb els nou clubs que es van desmarcar de la Superlliga i que deixa pendent dels seus òrgans disciplina­ris el càstig que puguin merèixer el Barça, el Madrid i la Juve.

La rèplica d’aquests tres impulsors de la Superlliga va arribar ahir mitjançant un comunicat conjunt en què assenyalen que són “inacceptab­les en un Estat

de dret” les pressions i amenaces que reben de la UEFA. “Els tribunals –assenyala la nota conjunta– ja s’hi han pronunciat... i han ordenat la FIFA i la UEFA, amb rotunditat, que s’abstinguin mentre es tramita el procedimen­t judicial, directamen­t o a través de les seves entitats afiliades, de fer qualsevol actuació que pugui penalitzar els clubs fundadors o que vagi contra la Superlliga”.

El càstig aplicat als altres nou (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atlètic, Inter i Milan) consisteix en un pagament conjunt de 15 milions d’euros i una penalitzac­ió d’un 5% dels ingressos d’una temporada de competicio­ns europees.

Els tres dissidents que es mantenen ferms insisteixe­n en el seu comunicat que la situació actual del futbol europeu és “insostenib­le” i que no només els dotze clubs fundadors sinó també diversos actors del futbol europeu “s’han mostrat profundame­nt preocupats enfront de l’actual conjuntura socioeconò­mica”. Subratllen especialme­nt que “la Superlliga només tindria lloc si la UEFA o la FIFA la reconegués o si, en virtut de l’ordenament jurídic aplicable, fos reconeguda com una competició compatible a tots els efectes... tot i això (els dos organismes), han refusat establir qualsevol canal de comunicaci­ó adequat”.

Igualment recorden que el seu projecte establia “pagaments anuals de solidarita­t que multipliqu­en” els que ofereix la UEFA. Finalment, consideren que els altres clubs que s’han retractat “es troben immersos en una actitud incoherent i inconsiste­nt” i conclouen reafirmant “el nostre compromís i ferma voluntat de debatre, des del respecte, sense pressions del tot intolerabl­es i amb respecte a l’Estat de dret, les solucions més apropiades per sostenir tota la família del futbol”.

“Reafirmem el compromís de debatre, des del respecte i sense pressions intolerabl­es”

 ?? DADO RUVIC / REUTERS ?? La Superlliga ha rebut una resposta contundent de la UEFA
DADO RUVIC / REUTERS La Superlliga ha rebut una resposta contundent de la UEFA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain