La Vanguardia (Català-1ª edició)

304 dies a l’infern

L’Espanyol va edificar l’ascens a partir d’una gran primera volta i un fantàstic final

- ROBERTO RODRÍGUEZ Saragossa

Només 304 dies, temps rècord, ha trigat l’Espanyol a tornar a Primera. Ni tan sols un any complet no ha viscut a l’infern l’equip perico, que ha basat el seu èxit en bones decisions esportives, com ara la tria de Vicente Moreno com a entrenador, mantenir el bloc de jugadors de Primera i l’aparició de nous talents. L’Espanyol aconseguei­x així l’ascens més prematur, quatre jornades abans del final, dels cinc viscuts al llarg de la seva història.

L’encert amb Vicente Moreno va ser clau. Punt a favor de Rufete. A diferència de la temporada passada en què va triturar fins a tres tècnics abans de seure ell mateix al capdavant de l’equip, en aquesta va encertar a la primera. Tot un èxit. Va triar un expert en ascensos que buscava nous reptes. Un home tranquil, que no es va agitar ni en les victòries ni en les derrotes, que va donar estabilita­t i confiança a un vestidor en una profunda depressió. Va aixecar molts jugadors com ara Sergi Darder o Calero i els va fer recuperar el seu millor nivell. Va donar l’alternativ­a a alguns joves que trucaven a la porta i que seran molt importants en el futur immediat del club com ara Pedrosa, Puado, Melamed o Lluís López. Aquest ascens no s’entén sense la figura d’un entrenador que va tornar l’exigència i el gen guanyador a l’equip perico.

“Era un compte que volíem saldar”, va assegurar Vicente Moreno. “Tot ha estat difícil. Hem sentit tota la temporada això del pressupost i no sempre el que té el pressupost més alt puja”, va dir. “Els jugadors s’han emocionat i ho han passat molt malament. Som molt feliços i ens n’alegrem per l’afició”, va concloure.

Resulta indubtable que la pandèmia va jugar a favor de l’Espanyol per poder mantenir totes les seves estrelles. La crisi

 ?? JAVIER CEBOLLADA / EFE ?? Darder, abraçat pels seus companys, celebra un ascens que li treu un enorme pes de sobre
JAVIER CEBOLLADA / EFE Darder, abraçat pels seus companys, celebra un ascens que li treu un enorme pes de sobre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain