La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espera’t, Guardiola

El Chelsea assalta el Manchester City, que no pot celebrar el títol

- SERGIO HEREDIA

Dues esquerdes havia obert el Manchester City. Dues esquerdes en tot just tres minuts.

I per allà semblava esquerdar-se el magnífic Chelsea, aquell conjunt que ha reconstruï­t Thomas Tuchel els últims mesos portant-lo a la final de la Champions i a la de la FA Cup, i fins i tot col·locant-lo a la zona Champions de la pròxima temporada.

Dues esquerdes en l’últim tram del primer temps es van obrir a la rereguarda del Chelsea i semblaven habilitar el Manchester City, que les va aprofitar a mitges. Va fer un gol però va fallar un penal, en dues accions inversembl­ants del Kun Agüero, confús a la primera (s’adormia i va haver de ser Sterling qui rematés a gol) i molt desafortun­at a la segona, quan va voler lluirse amb un tret a l’estil Panenka.

Va fer el ridícul. L’argument Panenka és així: no hi ha terme mitjà.

Tots els excessos d’Agüero, el City els va pagar cars.

Marcava Ziyech l’1-1 (63) i després Marcos Alonso l’1-2 (ja en el descompte), i la cara d’Agüero, a la grada, substituït després d’una actuació vergonyant, era un poema.

El cronista es pregunta què s’haurà dit en els minuts posteriors al vestidor del City, amb un Guardiola empipat per la temeritat d’Agüero i trasbalsat ja en l’últim sospir, quan Rüdiger i Sterling es tocaven dins de l’àrea i el segon queia i el VAR revisava el vídeo i els experts arribaven a una conclusió: no hi havia hagut contacte. No hi havia penal.

A Guardiola se l’enduien els dimonis.

Llavors, ja se li escapava el títol de dissabte al City.

Se li escapava, en realitat, per uns dies, potser hores, ja que el seu avantatge sobre el United és sideral: el conjunt de Guardiola té 80 punts, pels 67 dels diables vermells, amb dos partits menys i a tres jornades del final.

Tot i així, quin contratemp­s vivia ahir el City. Pretenia tancar aquest capítol i dedicar-se a una altra cosa. Per exemple, a la final de la Champions, compromís en què es trobarà, precisamen­t, amb el Chelsea.

El lector ho deu haver entès. El d’aquest dissabte, a l’Etihad Stadium, era un assaig de la gran final europea, una cita entre els dos conjunts britànics que estan de moda, dos equips que practiquen un futbol contraposa­t: el City toca i toca.

El Chelsea, pressiona i ofega.

Possibleme­nt, el City assolirà la seva setena Premier els pròxims dies (avui mateix, si el United perd al camp de l’Aston Villa; ja en tindrà una més que el Sunderland i el Chelsea), però ahir va ser escombrat pel Chelsea.

L’hoste havia estat més fluix al primer temps, però s’havia convertit en un cicló a la represa, amb James fet un colós i Werner buscantse la vida, quan el conjunt de Guardiola, campió el 2018 i el 2019, notava el pes dels absents. No jugaven De Bruyne, Gündogan, Bernardo Silva, Mahrez ni Foden, i Agüero s’havia curtcircui­tat, massa factors en contra.

La seva actuació al final del primer temps es mereix un paràgraf. Primer s’havia embolicat en una rematada a boca de canó: Agüero havia recollit un rebuig i amb prou feines havia d’empènyer la pilota amb l’esquerra. No ho va fer i es va enredar, i l’oportunita­t semblava que se n’anava en orris fins que va aparèixer Sterling per arrasar-ho tot.

El gol semblava llançar els citizens i confondre el Chelsea, i encara més tres minuts més tard, quan Gilmore feia caure Gabriel Jesús i Agüero s’apropiava de la pilota. Es presagiava el 2-0 i un festí per al City, i el que va acabar passant va ser un despropòsi­t. Agüero va xutar fluixet, a mitja alçada i pel centre, i Mendy va agafar la pilota sense gairebé moure’s. Vam veure Guardiola maleint-ho tot mentre s’encaminava al vestidor, ja per a la mitja part.

El segon període no tindria res a veure amb el primer. El Chelsea s’havia fet rocós, ja inabordabl­e, mentre el City –al final van entrar Foden i Gündogan– reculava fins a encongir-se, a esperar millors temps.

El seu títol arribarà.

Però no va ser ahir, a diferència del que va passar a la Bundesliga: la victòria del Borussia Dortmund davant el Leipzig (3-2) lliurava el títol al Bayern.

Ja en són nou de seguits.

El títol del City arribarà, ja que suma 80 punts, pels 67 del United, però el Chelsea ja ha avisat

La victòria del Dortmund contra el Leipzig va lliurar la Bundesliga al Bayern, la novena consecutiv­a

 ?? MARTIN RICKETT / AFP ?? Pep Guardiola ahir a l’Etihad Stadium
MARTIN RICKETT / AFP Pep Guardiola ahir a l’Etihad Stadium

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain