La Vanguardia (Català-1ª edició)

Serret torna a la primera línia

-

L’exconselle­ra Meritxell Serret va ser nomenada ahir portaveu adjunta d’ERC al Parlament, un càrrec fins ara vacant, i completa així la direcció del grup al costat de Josep Maria Jové (president) i Marta Vilalta (portaveu). Serret torna a la primera línia política una vegada fet efectiu el retorn a Catalunya, després d’estar-se des del 2017 a Bèlgica, amb l’objectiu de treballar per “l’amnistia i el dret a l’autodeterm­inació”. pirant d’ERC, que ahir completava amb noves condicions la portaveu de JxCat, Elsa Artadi: “Junts no ha dit mai que regalarà els vots de franc a Aragonès”, va declarar a RAC1, de manera que “si ara ERC vol passar d’un acord de legislatur­a a només un acord d’investidur­a, això s’ha de negociar”. “Nosaltres no ens hem aixecat de cap taula, el gir de guió i el moviment unilateral d’ERC de trencar negociacio­ns va ser una gran sorpresa per a nosaltres”, va lamentar la també vicepresid­enta de JxCat. I per acabarho d’adobar, els postconver­gents han deixat clar des del primer moment que sigui quin sigui el suport que decideixin brindar a Aragonès, abans l’hauran de validar les bases en una consulta interna i incerta a la militància.

Amb tots aquests ingredient­s sobre la taula no és estrany que ERC les orelles del llop de la repetició de les eleccions molt a la vora. En aquest sentit, Sergi Sabrià, també en declaracio­ns a RAC1, va acusar JxCat de no haver dit la veritat quan va anunciar –divendres– que estava a prop d’arribar a un acord per formar el Govern, i el va advertir que si no compleix el compromís de facilitar la investidur­a d’Aragonès perquè pugui governar en solitari “hi haurà eleccions”, ja que l’alternativ­a, va aclarir, no és buscar el suport del PSC. És per això que es va mostrar confiat que “no hi haurà cap problema” perquè JxCat cedeixi els vots necessaris, atès que considera que “són gent de paraula”, malgrat la “condició afegida” que abans ERC haurà de tenir garantit el suport de la CUP i d’En Comú Podem.

Al Govern en solitari que preveu ERC no hi tindrien cabuda, si més

Coincidènc­ia Ahir Pere Aragonès i Laura Borràs van compartir presència a la Pedrera en un acte del dia d’Europa

no d’entrada, membres d’altres formacions que hi donessin suport, com ara els comuns i els anticapita­listes. “Esperem que hi hagi molta gent independen­t i de prestigi que se sumi al projecte”, va precisar el dirigent republicà, que va lamentar que en ocasions anteriors ERC, com a partit petit, donés suport a JxCat i ara ells no facin el mateix al revés. “Hi ha alguna cosa que grinyola”, va proclamar, convençut que en el context actual serà difícil reconduir la situació. De fet, la imatge, per exemple, del vicepresid­ent del Govern amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que van coincidir en un acte sobre el dia d’Europa organitzat per les institucio­ns europees a Barcelona, no amaga les friccions entre uns i altres. Tots dos van par

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain