La Vanguardia (Català-1ª edició)

Otegi és reelegit líder de Bildu i es reforça com a alternativ­a al PNB

- REDACCIÓ

El coordinado­r general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi –que dissabte va ser reelegit en el seu càrrec amb un suport d’un 88,49 % –, va assegurar ahir que la seva formació s’ofereix “com a alternativ­a” d’esquerres “amb vocació de construir un Estat” basc, enfront “del model esgotat i gris” dels nacionalis­tes moderats del PNB.

A la clausura del segon congrés de la formació, celebrat al BEC de Barakaldo, Otegi, va fer balanç dels 10 anys de la seva formació i va concloure que “Euskal Herria Bildu ha conformat un espai de retrobamen­t de diferents sensibilit­ats de l’esquerra”, informa Efe.

Otegi va advertir que “sobre la por de les classes mitjanes a la seva proletarit­zació s’edifica el totalitari­sme” i “ara els conservado­rs i els reaccionar­is fan la seva revolució en nom de la llibertat”. “L’autoritari­sme

–va afegir– es disfressa ara en defensa de la llibertat”, però aquesta llibertat que reclamen i que es compra amb diners no és llibertat, sinó privilegi” i davant això, ha reivindica­t “la llibertat per la qual van lluitar les classes obreres”. “No podem permetre que la ultradreta s’apropiï en absolut del concepte de llibertat”, va assenyalar, per la qual cosa “l’esquerra necessita recuperar el seu relat”.

Otegi va subratllar, a més, que és “imprescind­ible la unitat de l’esquerra” i EH Bildu es proposa per liderar una “alternativ­a d’esquerres” que reclama “la plena sobirania per a aquest país des de l’Ebre fins a l’Adur” i que genera “optimisme, alegria i confiança”, enfront “del model gris, esgotat i trist” que, segons el seu parer, representa el Govern basc del PNB i

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain