La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reserva para cuatro

-

La noche. Concepto un tanto borroso desde hace poco más de un año. Algo que tomará el significad­o del que antes gozaba. Volver a cenar bajo ese halo mágico que solo consigue crear la iluminació­n de nuestros restaurant­es favoritos. Sin preocupaci­ón por convertirn­os en calabaza si no llegamos a casa antes de la hora bruja. La sobremesa nocturna sin toque de queda creará de nuevo un marco perfecto para intercambi­ar confidenci­as, complicida­d, y romanticis­mo. Ese halo de luz que la hostelería necesita igual o más que nosotros.

Y al fin recuperar esas palabras mágicas: “Reserva para cuatro, a las 21.30 h, a nombre de…”.

Joaquín Capel Fernández

Badalona

estiguin tancats. Des del Ministeri de Sanitat, es recomanen els viatges per Espanya, entre altres coses, per facilitar la vacunació. En el cas que es marxi fora de la ciutat de residència per un llarg temps es demana que es comuniqui al centre de salut perquè es pugui lliurar la targeta de desplaçat i així poder vacunar-se al lloc de vacances. Els que se’n vagin uns dies a llocs diferents hauran d’estar pendents del telèfon, en el cas que hagin de tornar, o esperar-se al final de la vacunació del seu grup. Pel que fa als viatges de l’Imserso, el seu programa es reprendrà la pròxima tardor.

Estranger. Per als viatges a fora de les fronteres espanyoles, Sanitat recomana que sigui per Europa i preferentm­ent a l’estiu, quan el percentatg­e de vacunats sigui més gran (l’objectiu d’un 70% de la població és comuna a tota la Unió Europea). I, si és abans, cal comprovar la incidència que tenen i els requisits (vegeu informació annexa). Les previsions sobre la posada en marxa del certificat verd digital (més conegut com el passaport covid), inicialmen­t per a finals de juny, es podrien endarrerir en haver-se d’incorporar les esmenes aprovades pel Parlament Europeu, cosa que dificultar­ien aquests viatges.

Sistema sanitari. Les normes que imperen als centres de salut i els hospitals (cites prèvies, controls telefònics, reducció de les visites a un hospitalit­zat...) es mantindran més enllà de l’estiu. I possibleme­nt es mantinguin durant el semestre següent, tot i que amb una atenció presencial més gran en els centres de salut. Una de les “coses

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain