La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sant Anastasi i el Segre s’alien a Lleida amb la fi de l’estat d’alarma

- REDACCIÓ Lleida/Tarragona

A Lleida el Segre és un dels testimonis més solvents del que passa a la ciutat. Ahir a la nit no va ser cap excepció. El final de l’estat d’alarma va agafar els veïns de Lleida en plena celebració de la festa major de Sant Anastasi, i malgrat que els actes es van acabar abans de les deu de la nit, molts joves van continuar la festa al riu, especialme­nt al marge davant la Universita­t de Lleida, on al caient de la mitjanit la celebració estava en tot l’apogeu. Aprofitant que és una zona més apartada i amb poca il·luminació, centenars de joves es van concentrar en aquesta zona per fer botellot i acompanyar els glops amb alguns decibels de més, per si a algú no li havia quedat clar que el toc de queda ja forma part del passat. Almenys de moment. La majoria dels grups desplegats al marge de riu no respectave­n la limitació de reunions de sis persones i bona part dels joves tampoc no portaven mascareta.

Una situació semblant a la que es vivia en un altre punt de la ciutat, a l’entorn dels Camps Elisis, on també hi va haver concentrac­ió de joves de festa durant bona part de la nit.

En previsió del que podia passar, i tenint en compte que la ciutat estava en plena festa major, la Guàrdia Urbana de Lleida va dur a terme un reforç del dispositiu policial.

El subinspect­or del cos, Joan Carles Moreno, va indicar que s’havia pres la mesura d’intensific­ar els controls i augmentar el nombre de patrulles, d’unes 6 a 14, “com si fos un Cap d’Any o una revetlla de Sant Joan”.

En algunes vies principals de Lleida, com ara el passeig de Ronda, Prat de la Riba o Rambla Ferran, la imatge era totalment oposada i no es va registrar gaire moviment de gent durant la nit. Parelles i grupets petits que van voler celebrar el final del toc de queda sortint a passejar a altes hores de la nit, una cosa que no havien pogut fer des de fa més de mig any.

A la ciutat de Tarragona i localitats costaneres com Cambrils o Salou la fi de l’estat d’alarma s’ha viscut amb una certa tranquil·litat i sense incidèncie­s notables. A la capital tarragonin­a, per exemple, la Guàrdia Urbana va tancar amb cap incidència una nit que sens dubte es preveia complicada. Ben és cert que van abundar els sopars en restaurant­s i també en terrasses i balcons particular­s, però no es van registrat aglomeraci­ons a les platges, com acostuma a passar en celebracio­ns com la revetlla de Sant Joan o Cap d’Any.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain