La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elon Musk diu que pateix Asperger

El fundador de Tesla sorprèn amb aquesta confessió en un monòleg a la televisió

- REDACCIÓ

La família Obama ha perdut el seu gos Bo a causa d’un càncer a l’edat de 12 anys. “Un veritable amic i fidel company”, l’ha definit el qui va ser president dels Estats Units en una publicació d’Instagram en la qual ha manifestat el seu lament.

En Bo tenia 12 anys Els Obama ploren la mort del seu gos a causa del càncer

El magnat dels Estats Units Elon Musk, fundador de companyies com Tesla i SpaceX, entre d’altres, ha revelat que té la síndrome d’Asperger. El multimilio­nari de 49 anys va fer aquesta confessió dissabte durant el monòleg inicial del programa Saturday night live , un dels més veterans de la televisió americana.

Dissabte a la nit l’espai televisiu va tenir dues cares conegudes: la cantant Miley Cyrus i el magnat Elon Musk, que va sortir a escena vestit de negre i denotant una mica de nervis amb la seva expressió corporal.

Al cap de pocs segons de començar el seu parlament es va confessar davant l’audiència i va revelar el trastorn que pateix. “Estic fent història, aquesta nit, ja que soc la primera persona amb Asperger que fa de presentado­r a Saturday night live... o almenys el primer a admetre-ho”, va comentar com si res, i va desencaden­ar les rialles entre el públic per a afegitó a la seva revelació.

La síndrome d’Asperger és un trastorn del desenvolup­ament neurològic. Es manifesta amb grans dificultat­s per participar en interaccio­ns socials i comunicaci­ó no verbal. Es caracterit­za com un trastorn de l’espectre autista i no afecta la intel·ligència ni les habilitats lingüístiq­ues.

Joan d’Àvila, Antoni de Florència, Beatriu, Blanda, Job, Damià, Gordià, Fèlix, Cirini, Palmaci, Simplici

Multimilio­nari de 49 anys

“Vaig inventar els cotxes elèctrics i envio gent a Mart en un coet; us pensàveu que era un tipus normal?”, va dir

“Sé que he dit o publicat coses estranyes, però és simplement la manera com em funciona el cervell. A qualsevol que hagi ofès simplement li vull dir: vaig inventar els cotxes elèctrics i estic enviant gent a Mart en un coet. Us pensàveu que era un tipus relaxat i normal?”, va dir.

Musk va fer bromes sobre si mateix, els seus tuits, l’inusual nom del seu fill X AE A-12... Al monòleg Musk va fer referència a quan es va fumar un porro al podcast de Joe Rogan, una imatge molt comentada, i ara tothom pensa que és un addicte a la marihuana. També va pujar la seva mare, Maye Musk, a l’escenari del programa, on tots dos van compartir un moment tendre i es van fondre en una abraçada mentre es deien mútuament que s’estimaven.

En un moment el cap de Tesla i Space X es va referir a la criptomone­da dogecoin, que va descriure com “un vehicle que no s’atura i que s’apoderarà del món”, i després va afegir que realment és un “enrenou”. Llavors, per segona vegada a la setmana, Musk va fer variar la cotització de la moneda, que va caure fins a 49 cèntims de dòlar durant la transmissi­ó del xou, quan poc abans estava a 74 cèntims. Després, només amb la publicació d’un tuit al seu compte personal, Musk va tornar a impulsar una alça en la criptomone­da, per bé que va aclarir que “les criptomone­des són prometedor­es, però sisplau, invertiu-hi amb precaució”.

La síndrome d’Asperger no és limitant, i prova d’això és la quantitat de personatge­s famosos que han desenvolup­at les seves activitats profession­als sense problema. Anthony Hopkins, Steven Spielberg, Andy Warhol, Keanu Reeves o Greta Thunberg, entre d’altres, són algunes de les celebritat­s que, igual com Elon Musk, pateixen aquest trastorn i que han tingut èxit en els seus camps.

 ?? HANNIBAL HANSCHKE / REUTERS ?? El magnat Elon Musk va fer història dissabte a la televisió americana després de revelar, durant un monòleg al programa Satuday night live, que pateix la síndrome d’Asperger
HANNIBAL HANSCHKE / REUTERS El magnat Elon Musk va fer història dissabte a la televisió americana després de revelar, durant un monòleg al programa Satuday night live, que pateix la síndrome d’Asperger
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain