La Vanguardia (Català-1ª edició)

Setmana inestable i menys càlida

-

Les portes de l’aire fred procedent de l’àrtic s’han obert. L’encarregat d’executar aquesta tasca ha estat el front que, entre aquesta passada nit i la matinada, ha deixat xàfecs i tempestes d’intensitat considerab­le a molts indrets. Al seu pas, ha anat escombrant qualsevol escletxa d’ambient d’estiu que pogués haver-hi hagut aquests últims dies. Però no s’espanti, durant aquesta època de l’any el sol ja escalfa amb força i per tant al llarg de la setmana tindrem unes temperatur­es més aviat suaus, sense calor, però amb més fresca als matins. L’anticicló ha quedat una mica tocat i es mantindrà una mica allunyat durant els pròxims dies, permetent el pas de nous fronts i algunes borrasques.

CATALUNYA

Durant el matí quedaran restes d’inestabili­tat en forma de ruixats febles. La nuvolosita­t podrà augmentar a mig matí, però durant el migdia hi haurà clarianes que permetran que el sol escalfi el terra i propiciara­n l’aparició de núvols d’evolució i de ruixats de tarda a punts de l’interior i de les Terres de l’Ebre. La temperatur­a serà lleugerame­nt més baixa arreu, però l’ambient continuarà sent suau, excepte al Pirineu, on farà més fresca. Durant la propera matinada són possibles alguns ruixats a la costa central, fruit de la inestabili­tat que ens acompanyar­à durant tota la setmana i que anirà a més de cara a divendres.

ESPANYA I EUROPA Inestabili­tat i precipitac­ions a tot l’oest d’Europa, mentre que a la meitat est l’anticicló propiciarà un temps tranquil i assolellat. A Espanya una nova banda de precipitac­ions afectarà tota la meitat oest, amb xàfecs i tempestes. Inestabili­tat també a l’extrem sud-est al matí i a les Balears tot el dia. A la tarda també podran aparèixer ruixats a l’interior de l’àrea mediterràn­ia. Ambient més fresc en general, excepte a València i a la Vall de l’Ebre. Seguirem amb inestabili­tat la resta de la setmana, especialme­nt a la meitat nord, amb l’ull posat a una borrasca més activa entre dijous i divendres.

@AlfredRPic­o @MartinsJoa­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain