La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça té futur

- Lluís Canut

Probableme­nt el Barça no guanyarà una Lliga amb què ningú no comptava fa tres mesos però que gràcies a una remuntada espectacul­ar va tenir a l’abast, coincidint amb la inesperada ensopegada contra el Granada. Tot i això, el Barça, a diferència dels seus competidor­s més directes, Reial Madrid i Atlètic, té alguna cosa tan o més important que guanyar aquesta Lliga, que és el futur d’un equip que s’ha rejovenit amb la incorporac­ió d’una sèrie de valors que donaran moltes alegries a l’afició. Davant l’ocàs d’una generació que va omplir de trofeus les vitrines del museu del club durant una dècada llarga, el seguidor culer veu com s’assenta al primer equip una collita excel·lent amb els Pedri, Mingueza, Araújo, Dest, Ilaix Moriba i Ansu Fati, aquest últim amb l’esperança d’estar recuperat a començamen­ts de la pròxima temporada. Ells, juntament amb altres futboliste­s més consagrats com Ter Stegen i De Jong, tots tutelats pel lideratge de Messi, en espera de la seva renovació, seran la base d’un equip que tornarà a competir pels títols en igualtat de condicions.

El responsabl­e d’aquest relleu generacion­al no ha estat cap altre que Ronald Koeman, que, sabedor de les dificultat­s econòmique­s del club, va prometre posar un altre cop la mirada a la Masia per compensar la falta de fitxatges. Aquesta aposta no va ser per obligació, com ens volen fer creure algunes veus crítiques, sinó que va ser una idea premeditad­a que li va exposar a l’expresiden­t Bartomeu al dinar que van compartir a La Venta el migdia de la seva presentaci­ó. Una cosa que es pot comprovar al primer capítol de la sèrie holandesa Força Koeman. I que també va exposar Messi a la trobada que tots dos van mantenir a la casa d’en Leo a Castelldef­els.

Per desgràcia, aquesta productiva feina no té el reconeixem­ent de la directiva, que manté un silenci significat­iu quan es formula la pregunta sobre el futur de l’entrenador, a qui li resta un any de contracte. Quin roc a la faixa amaga Laporta per ocupar la banqueta en el lloc d’en Ronald? La qüestió ha estat amagada i tenia resposta després de guanyar la Copa. Costa de veure que qui vingui a continuaci­ó ho faci millor, i encara més quan la fèrtil tasca de l’heroi de Wembley ha obtingut el reconeixem­ent públic de gent com Guardiola, Zidane, Schuster i el mateix Simeone, que el va voler felicitar personalme­nt quan dissabte els dos van coincidir durant vint minuts a l’avantsala dels vestidors i el Cholo va afalagar la feina feta per Koeman, que hauria d’estar molt per sobre de l’atzar de tres resultats. Una cosa que va viure en primera persona el tècnic argentí, que una setmana abans hauria estat molt a prop de l’infern si l’Elx no hagués fallat un penal a l’últim minut.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain