La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un equip d’època

El Barça conquereix el seu sisè títol de Lliga, el segon consecutiu, en un any de rècord

- PRIMERA IBERDROLA EDURNE CONCEJO

No hi ha millor manera d’arribar a una final de la Champions que amb la injecció de moral que dona aixecar un títol. El Barça es va proclamar ahir campió de Lliga després de guanyar a Tenerife i beneficiar-se, ironies del futbol, d’un gol de l’Espanyol contra el Llevant.

A una setmana de disputar la final de la Champions, el Barça aconseguei­x la seva segona Lliga consecutiv­a. La sisena d’un club que no ha parat de créixer des que va aixecar el seu primer trofeu pels volts de l’any 2012. Només era qüestió de temps, però les blaugrana van aconseguir certificar matemàtica­ment el títol amb vuit partits encara per jugar i amb uns registres de rècord. L’equip de Lluís Cortés ha guanyat els 26 partits que ha disputat aquest curs, una cosa que mai abans no havia aconseguit, i ha estat marcant la barbaritat de 128 gols. Unes xifres que intimiden, però no són les úniques. La porteria barcelonis­ta només ha encaixat cinc gols en tota la Lliga, una xifra que només està a l’abast dels equips elegits.

El Barça va conquerir les primeres quatre Lligues de la seva història de manera consecutiv­a entre els anys 2011 i el 2015. Després d’una absència de quatre temporades més, l’equip blaugrana ha tornat més fort que mai i amenaça de començar una llarga dinastia. El projecte és sòlid i l’aposta per futboliste­s de qualitat i un bon planter està demostrant ser guanyadora. Fidel al seu estil i a la seva identitat, el mateix lema triat pel club per celebrar aquesta Lliga va en aquella línia: “Guanyem com som”.

“És important guanyar, però ho és més com ho fem. Com juguem, com gaudim de cada partit, de cada entrenamen­t...”, explicava Cortés després d’assabentar-se de l’empat del

Llevant.

El tècnic del conjunt català va reconèixer que no confiava gaire “que el rival es deixés punts”, però es va mostrar feliç de poder celebrar-ho en equip: “Ens hauria agradat guanyar la Lliga a casa amb el nostre públic, però després d’allò de l’any passat teníem moltes ganes d’acabar una Lliga i ho hem pogut celebrar totes juntes, una cosa que l’any passat no vam poder fer”.

L’equip, que ahir va passar la nit a Tenerife per la cancel·lació del seu vol de tornada, va celebrar amb magnificèn­cia el títol, amb música i gaudint de la piscina i el clima canari. La final de la Champions és a tocar, però l’equip es mereix una petita concessió, com reconeixia un Cortés comprensiu: “Quan es guanya cal celebrar-ho. Ja he dit a les jugadores que no sempre es pot guanyar, o sigui que quan ho fem cal gaudir-ne”.

Amb aquest títol el Barça supera un històric del futbol femení com l’Athletic Club com a equip amb més títols de lliga al palmarès, amb sis trofeus, per cinc de les blanc-i-vermelles.

Amb la Lliga a la butxaca, diumenge el Barça podria continuar fent història aixecant la seva primera Champions, i a finals de mes també disputarà la final four de la Copa de la Reina.

“Guanyar una Lliga és difícil, és una cursa de fons, però hem fet una molt bona temporada”, valorava Marta Torrejón, que ahir va celebrar 300 partits amb el Barça. La de Mataró va insistir a continuar “treballant de valent” per allargar el regnat blaugrana: “Que això no es quedi aquí. Cal continuar treballant i entrenant fort”.

Campiones

“És important guanyar, però ho és més com ho fem, com juguem, com ens divertim”

“L’equip arriba a la final de la Champions en el seu millor moment i amb moltes ganes. El pròxim cap de setmana també serà per somiar”, va vaticinar.

Per això abans hauran de superar un Chelsea que ahir també es va proclamar campió de la Superlliga britànica en l’última jornada de Lliga golejant el Reading (5-0).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain