La Vanguardia (Català-1ª edició)

El València enfonsa el Valladolid en el debut de Voro a la banqueta

- REDACCIÓ

0-1 0-1 0-0 0-0 1-1 2-1 2-1 1-0 1-4 19:00h 21:00h

El debut de Voro González a la banqueta de Mestalla es va rubricar amb una victòria contundent sobre el Valladolid (3-0) que deixa en situació molt delicada els de Sergio González, que ja no es poden permetre la més mínima badada si volen salvar la categoria, i virtualmen­t salvats els valenciani­stes.

Voro va presentar com a principal novetat l’alineació de tres centrals (Gabriel Paulista, Hugo Guillamón i Diakhaby) però va tenir sort, i l’encert de Cillessen sota pals, per no veure’s per sota al marcador ben aviat. El Valladolid no va encertar i just abans del descans va arribar el primer gol local, obra de Maxi Gómez en una passada de Gayá. En la represa les aigües es van calmar, sobretot perquè Maxi Gómez va col·locar el 2-0 en la primera jugada de la segona part, aquesta vegada amb passada de Carlos Soler. En un partit de gols psicològic­s, el 3-0 es va marcar al minut 89 i el va materialit­zar Thierry Correia d’un precís cop de cap en una centrada de Txérixev.

Un gol de penal al minut 89 (mans de Maksimovic, llançament de Recio) permet l’Eibar continuar somiant amb la salvació. Els tres punts sumats (0-1) al camp del Getafe mantenen els de Mendilibar en l’última posició, però a només un punt dels dos que el precedeixe­n (Elx i Osca) i a dos de la salvació, que marca el Valladolid. Les tres jornades finals 22 21 18 16 12 11 11 10 9 9 9 prometen emoció en la lluita per evitar el descens.

L’Eibar, que feia sis mesos que no guanyava fora d’Ipurua, va encadenar la segona victòria consecutiv­a i no està ni de bon tros fora de combat. El partit del Coliseum, entre els dos equips menys golejadors de Primera, va ser un monument a l’antifutbol amb una dada contundent: en la primera part el joc va estar interrompu­t 31 minuts. Aturades constants, pilotes llargues i molts cops amb un Getafe que va renunciar d’entrada als seus jugadors més tècnics, com ara Carles Aleñá i Takefuso Kubo. “No sé si hi som a temps, però hem de tenir confiança”, va afirmar Mendilibar després de l’angoixant victòria de l’Eibar.

?? MANUEL BRUQUE / EFE ?? Maxi Gómez celebra el segon gol del València i del seu compte particular
MANUEL BRUQUE / EFE Maxi Gómez celebra el segon gol del València i del seu compte particular