La Vanguardia (Català-1ª edició)

La creu d’Alonso i Sainz

L’asturià i el madrileny apunten a la sortida com a factor clau dels seus resultats

- T. LÓPEZ JORDÀ Montmeló

Sempre és dur avançar a Barcelona”, admetia Fernando Alonso. Ho sabien tots per endavant, de manera que una bona sortida és determinan­t per tenir opcions en la cursa de Montmeló. L’asturià arrencava del 10è lloc i del 6è el seu amic Carlos Sainz amb el Ferrari, i tots dos van finalitzar en pitjor posició de la que havien sortit, 17è Alonso i 7è el madrileny, que va maleir el seu mal negoci en l’arrencada, ja fos per perdre posicions (Sainz) o per sortir massa endarrerit (Alonso).

El pilot d’Alpine va acabar el seu 18è GP d’Espanya en la 17a posició, el seu pitjor resultat en les 15 edicions en què va completar les 66 voltes de la cursa. Un bagatge pobre que l’asturià atribuïa a la hipoteca d’haver de sortir tan avall –“sortir tan enrere ens va comprometr­e la carrera”–, cosa que va obligar el seu equip a plantejar una “estratègia una mica suïcida” que era inicialmen­t d’una parada, però que en van acabar sent dues a falta de cinc voltes, ja que es van quedar sense goma.

“Era arriscada, l’estratègia. La millor manera de sumar punts era no parar més d’una vegada, però no va funcionar. Estàvem en una cruïlla sense sortida”, explicava Alonso, que no va guanyar cap posició en l’arrencada, es va mantenir 10è fins que el va avançar Stroll a la volta 11 i posteriorm­ent va estar transitant per la zona de punts gràcies a la tàctica de no sortir a canviar de gomes una altra vegada.

“Tenia allà al darrere tot el parc d’atraccions”, deia de broma l’asturià. “Quan faltaven 20 voltes vam decidir no parar, sabent que serien tornades amb molta acció. Per cinc o sis voltes no vam mantenir aquest punt. Fa menys mal saber que només n’era un”, explicava Alonso, que admetia que el seu problema és no poder classifica­r els dissabtes més amunt (9è, 15è, 13è i 10è han estat les seves qualies). “Una de les coses que necessito és extreure el màxim del cotxe a una sola volta, no estic al 100% en això ara per ara, i a Mònaco és crucial. Em sento còmode al cotxe, però depèn de mi, de la feina que faci”, reconeixia Alonso.

També se sincerava Carlos Sainz davant els mitjans i admetia que no havia estat encertat a la sortida, en una situació en què el madrileny acostuma a ser dels millors guanyant posicions. En la d’ahir a Montmeló el de Ferrari va cedir dos llocs, del 6è al 8è. “Hem hagut de lluitar després d’una sortida que no ha estat la millor. No n’estic content. He vist que hi havia cotxe per a més que per a un 7è lloc. Hem estat més ràpids que McLaren i Alpine. Surts una mica malament i ja no pots passar. Em fa una mica

“Amb una millor ‘qualy’ i una sortida una mica més bona podria haver estat quart, d’aquí la frustració”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain