La Vanguardia (Català-1ª edició)

Càrrecs enlaire

Perillen uns 180 càrrecs de confiança en departamen­ts de JxCat al Govern

- REDACCIÓ

Dels 340 alts càrrecs i llocs de treball eventuals de confiança política que el Govern té inscrits al seu registre públic, entorn d’uns 180 ocupen llocs de treball en algun dels sis departamen­ts presidits per Junts per Catalunya. Aquests són els que, amb una eventual ruptura de les negociacio­ns entre ERC i JxCat, ara estarien en perill.

Es tracta d’una xifra estimada en la mesura que alguns departamen­ts que avui estan sota la disciplina de Junts tenen càrrecs d’Esquerra Republican­a i a la inversa. A més, no necessària­ment tots aquests llocs de treball, en cas d’una ruptura definitiva, haurien d’omplir les capses de cartró amb les llibretes personals i els retrats de la família. En darrer terme aquesta decisió depèn del conseller que assumeixi el departamen­t.

L’àrea que té més càrrecs de confiança és el de Presidènci­a, que fins ara dirigeix Meritxell Budó, de Junts. En total són

61 llocs de treball amb salaris que, segons el registre públic, arriben, en el cas més alt, als 117.000 euros bruts (el comissiona­t de la Presidènci­a per al desenvolup­ament de l’autogovern). Cinc tenen rang de directors generals, dels quals almenys un no depèn de JxCat. Dins el departamen­t hi ha, a més, els responsabl­es de les oficines dels expresiden­ts, que lògicament no depenen en tots els casos del color polític del govern de torn.

Un altre departamen­t en mans postconver­gents amb una cohort de càrrecs d’alta direcció i eventuals és el de Territori i Sostenibil­itat que presideix el conseller Damià Calvet. El registre públic xifra en 21 el nombre d’efectius de direcció, dels quals sis tenen rang de directors generals. Com passa amb Presidènci­a i amb la resta de departamen­ts, aquesta llista de càrrecs no inclou les direccions i les presidènci­es de les nombroses empreses públiques que depenen del departamen­t i que, a la pràctica, estan igualment vinculades a la confiança política.

Polítiques Digitals i Admnistrac­ió

JuntsxCat dirigeix sis conselleri­es; la de Presidènci­a és la que té més eventuals

Pública, que dirigeix Jordi Puigneró, un altre home de Carles Puigdemont, té 18 alts càrrecs i eventuals de confiança que podrien veure perillar el lloc de treball, com els quinze que depenen d’Interior, que dirigeix Miquel Sàmper. Finalment, Empresa i Coneixemen­t, amb Ramon Tremosa al capdavant, té 20 càrrecs de confiança més.

 ?? LV ?? La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va donar ahir la benvinguda a un grup d’estudiants
LV La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va donar ahir la benvinguda a un grup d’estudiants
 ?? QUIQUE GARCIA / EFE ?? El Palau de la Generalita­t
QUIQUE GARCIA / EFE El Palau de la Generalita­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain