La Vanguardia (Català-1ª edició)

Qué políticos tenemos

-

Soy lector habitual de La Vanguardia y no me pierdo los artículos de J.A. Duran Lleida. En “Más y mejor democracia” (Opinión, 7/V/ 2021) decía que en 1978 nos pusimos de acuerdo en lo básico y ahora somos incapaces de hacerlo. El autor lo achaca a la actitud de los diversos “actores políticos” y yo, mucho más que a su actitud, a su perfil intelectua­l. Me falta léxico para calificar la diferencia entre aquellos y estos.

Es una auténtica pena que en la delicada situación que atravesamo­s nos hayan tocado estos dirigentes, a los que no tenemos más remedio que confiar la gestión de la ansiada recuperaci­ón.

En Europa, tras la II Guerra Mundial surgieron unos gobernante­s que crearon prosperida­d de la ruina. Son los que ahora nos harían falta. F. Javier Sagastizab­al Miota

Durango un cop més, les decisions contradict­òries que ens han acompanyat tot aquest temps.

Venim d’un any i gairebé dos mesos de confinamen­ts, tocs de queda i restriccio­ns de mobilitat. No hem pogut veure les nostres famílies, els avis ni els amics que vivien en altres comunitats. No s’han pogut obrir bars, restaurant­s, locals d’oci, ni cultura, ni reprendre moltes activitats esportives fins fa quatre dies, cosa que ha portat la gent gairebé a la ruïna. Si ho feies, la multa t’esperava.

I dissabte, passades les dotze de la nit, ens trobem una inacció total davant d’aglomeraci­ons en ple centre de les ciutats, on centenars de persones amb i sense mascareta compartien càntics i beures.

D’una banda, podem culpar els que individual­ment van decidir sortir i dir que són una colla d’irresponsa­bles, d’acord, ens ve donat gràcies a la societat del jo i jo mateix... Però, de debò, era tan difícil controlar-ho? Òscar Borràs Vilella

Alforja

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain