La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Hermitage y Messi

-

Hace tiempo que los políticos han perdido la capacidad de sorprender­me, pero la reiterada indecisión del Ayuntamien­to a la hora de aceptar la oferta de una franquicia del Museo del Hermitage en Barcelona me deja atónito.

Por si los responsabl­es culturales del Ayuntamien­to desconocen la trascenden­cia del Hermitage en el ámbito museístico mundial, les brindo la siguiente analogía: el rechazo a la franquicia del museo me parece como si el FC Barcelona le ofreciera gratuitame­nte Messi al CE Sabadell, pongamos por caso, y este declinara la oferta porque no supiera en qué posición colocarlo en el campo. Leopoldo de Miguel Gisbert

Barcelona sanitat pel que fa a salut mental. A partir d’estudis metaanalít­ics actuals, s’ha pogut comprovar com la psicoteràp­ia és més efectiva a llarg termini que els tractament­s psicofarma­cològics. Malgrat això, les visites del psicòleg es donen molt allunyades en el temps, cosa que comporta un deterioram­ent del tractament.

A la necessitat de psicòlegs s’hi suma el fet que si un facultatiu decideix l’ingrés involuntar­i del pacient, el seguiment posterior a l’alta és insuficien­t i comporta que, com a mare, se senti una total falta d’acompanyam­ent i suport per gestionar la situació.

Algunes ajudes que s’ofereixen per a la millora del pacient i que represente­n un cost a l’Administra­ció, com ara els centres de dia, no són efectives per a la integració social o generació de dependènci­a personal. A tot això, s’hi suma el gran estigma social que avui encara pateixen aquestes persones i la falta d’oportunita­ts laborals que els permetrien una millora de les condicions de salut. Lourdes Casaldàlig­a Centellas

Roda de Ter

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain