La Vanguardia (Català-1ª edició)

En llibertat el conductor que va matar una parella

-

ROSES El jutge de guàrdia de Figueres ha deixat en llibertat el conductor begut que va atropellar mortalment un matrimoni francès mentre creuava un pas de vianants a la ronda de circumval·lació de Roses dissabte. El jutge li ha retirat el carnet de conduir i el passaport; li prohibeix sortir del territori espanyol i conduir qualsevol tipus de vehicle i l’obliga a comparèixe­r cada setmana al jutjat. La causa està oberta per dos delictes d’homicidi imprudent i un altre de conducció sota els efectes de l’alcohol. L’acusat, un veí de Figueres de 40 anys, es va acollir al dret de no declarar. / S. Oller

els agents a l’avinguda Meridiana de Barcelona que s’havia deixat la bàscula a la feina, a Barberà del Vallès, i l’havia de recuperar sense més dilació perquè feia dues setmanes que no es pesava.

Altres vegades els infractors han recorregut als menors per justificar l’injustific­able. Va ser el cas de la persona que va ser sorpresa per la policia fent tombs i més tombs amb el cotxe amb el seu fill perquè, segons el seu fals testimoni, el nen no podia agafar el son de cap altra manera. O el de qui, en la fase inicial del confinamen­t domiciliar­i, va ser localitzat molt lluny de casa perquè, va al·legar, el nadó necessitav­a la vitamina D que aporta la llum solar.

Quan no són els fills els que serveixen de pretext per esquivar les limitacion­s de mobilitat, és la parella. Nombroses persones van fer servir la mateixa excusa per fugir de casa. Adduïen que el seu company o companya, a conseqüènc­ia de l’enclaustra­ment domiciliar­i, s’havia tornat insuportab­le, histèric. Però el premi podria ser per al denunciat que reivindica­va el seu dret a guanyar-se la vida com a delinqüent habitual en una Barcelona sense turistes i amb menys delictes.

Des del desig de menjar mató de Montserrat fins al de plorar sense mascareta la mort de Maradona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain