La Vanguardia (Català-1ª edició)

Picaresca a la catalana

- REDACCIÓ

Es increïble, en el sentit de poc convincent, la pèssima qualitat de les canalitzac­ions de les urbanitzac­ions catalanes. Les suposades fuites d’aigua a les segones residèncie­s van ser el pretext utilitzat per desenes de persones, en molts casos famílies senceres, per provar d’eludir els diferents confinamen­ts decretats durant aquest any llarg de pandèmia. Ho certifique­n els Mossos d’Esquadra en l’antologia de la mala excusa que han recopilat a partir de les explicacio­ns donades pels infractors de les restriccio­ns en els desplaçame­nts detectades als controls policials.

La de la fuita d’aigua, per repetida, no passarà a la història de la picaresca catalana com l’excusa més imaginativ­a de totes. Aquest honor podria recaure en el devot de l’Església maradonian­a que va rondar per mig Barcelona sense mascareta al·legant que el tapaboques li impedia plorar en condicions la mort de l’astre argentí. O en el barceloní que va utilitzar com a justificac­ió els “serveis essencials” per explicar a la policia la imperiosa necessitat de traslladar-se a un domicili aliè per mantenir relacions sexuals.

Hi ha qui creu en Maradona, però també hi ha qui utilitza el seu fervor per la Moreneta per saltarse les normes. Entre d’altres, els que van explicar als Mossos que la seva excursió prohibida a Montserrat tenia a veure amb la necessitat de fer una ofrena a la Mare de Déu perquè deslliurés la humanitat de la pandèmia o, increïble però cert, amb el desig de la seva dona, embarassad­a, de menjar-se un tros de mató.

Menys espiritual va ser l’excusa utilitzada per més d’un ciutadà que va sortir a passejar per alleujar una digestió pesada o la del ciutadà que va mirar sense èxit de convèncer

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain