La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un cosí d’Elisabet II venia el seu accés a Putin

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

Els Windsor continuen sense aixecar el cap. Aquesta vegada per Michael de Kent (78), cosí d’Elisabet II. Segons una investigac­ió de The Sunday Times i Channel 4, el que de petit va ser patge en el casament de la reina ara vol fer negocis amb el règim rus de Vladímir Putin, considerat pel Govern britànic “l’amenaça estratègic­a més important” per al Regne Unit.

El cosí de la monarca va utilitzar el seu estatus per intentar ser contractat per fer gestions davant l’entorn de Putin per 10.000 lliures al dia (11.500 euros). Va ser caçat per periodiste­s que es van fer passar per emissaris d’una empresa sudcoreana interessad­a a invertir a Rússia. En una videoconfe­rència difosa pels mitjans britànics, el príncep Michael es mostra “entusiasma­t” de treballar amb la firma i assegura que les seves connexions amb Putin “podrien beneficiar­los”. També presumeix que té l’Orde de l’Amistat, un dels reconeixem­ents més prestigios­os de Rússia.

En la conversa hi participa el marquès de Reading, que qualifica el cosí d’Elisabet II d’“ambaixador no oficial de sa majestat davant Rússia” i diu que té accés “confidenci­al” al Kremlin malgrat les males relacions entre els dos països.

Després de l’escàndol, Michael de Kent ha assenyalat en un comunicat que no ha estat en contacte amb Putin des del 2003, mentre que el marquès reconeix que havia anat massa lluny en les seves promeses.

El príncep no rep salari oficial, però disposa d’escorta i viu al palau de Kensington amb la seva dona, Maria Cristina de Reibnitz.

 ?? MAISON DU GRAND DUC ??
MAISON DU GRAND DUC
 ??  ?? Michael de Kent
Michael de Kent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain