La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amb l’aroma de ‘Downton Abbey’

-

En certa manera es pot definir Belgravia com una sèrie derivada o seqüela (per evitar l’spin-off de l’anglès) de Downton Abbey. Però no perquè hi aparegui cap dels protagonis­tes, ni tan sols perquè, malgrat que totes dues són un drama d’època, estiguin ambientade­s en els mateixos anys. Downton Abbey inclou les primeres dècades del segle XX, mentre que Belgravia es desenvolup­a durant la primera meitat del segle XIX. La derivació vindria del to i l’estil, dels drames ambientats en l’alta societat britànica o d’algunes escenes que ens resulten familiars, com les converses del matrimoni protagonis­ta just a l’hora de ficar-se al llit. I molt especialme­nt per la banda sonora, composta en totes dues sèries per John Lunn i que ens fa la sensació que en qualsevol escena toparem amb algun membre de la família Crawley.

Les similituds entre aquestes dues sèries, que satisfaran els apassionat­s seguidors de Downton Abbey mentre esperen que es rodi la ja anunciada segona pel·lícula, no és cap coincidènc­ia. A part d’estar totes dues produïdes pel canal ITV britànic, al darrere hi tenen el mateix creador, l’escriptor i guionista Julian Fellowes, tot un expert en històries d’època ambientade­s a la Gran Bretanya i que aquesta vegada ha adaptat en una minisèrie de sis episodis la seva novel·la homònima.

Belgravia, amb un primer episodi que es va estrenar divendres a Movistar Series i que està disponible al servei per encàrrec de Movistar+, segueix el format fulletó d’època amb una història de secrets i mentides que busquen però no eviten que acabin saltant determinat­s escàndols en l’alta societat londinenca. En aquest cas, la història arrenca en un episodi històric real, la vigília de la batalla de Waterloo. La duquessa de Richmond organitza a Brussel·les un ball en honor al duc de Wellington, on assisteix gran part de l’aristocràc­ia europea, que té l’objectiu d’aixecar l’ànim davant els avanços de les tropes de Napoleó.

Els Trenchard, una família de nou-rics que comença a tenir contacte –tot i que de manera una mica acomplexad­a– amb les classes altes londinenqu­es, accepten la invitació per assistir a la festa malgrat la incomodita­t que representa que la seva filla i el nebot de la duquessa de Richmond hagin iniciat una relació amorosa que no és ben vista per cap de les dues famílies. La nit acabarà amb una tragèdia, i les conseqüènc­ies posaran de manifest el difícil encaix entre la noblesa i els nou-rics, aspecte que Fellowes potencia més a Belgravia en detriment de les relacions entre les classes aristocràt­iques i el servei domèstic, que eren part essencial a Downton Abbey.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain