La Vanguardia (Català-1ª edició)

Temps poc saludable

-

Hi ha alguns estudis, no molts, sobre l’afectació dels canvis de temps en la salut física i anímica de les persones. Aquests últims dies estem tenint grans canvis de masses d’aire, humitat, temperatur­a i pressió atmosfèric­a varien bruscament. Les persones i animals estem dins d’aquestes masses d’aire, veient-nos afectats per aquestes variacions. És normal que notem símptomes al nostre cos, la primavera i en especial amb aquests canvis atmosfèric­s és l’època de l’any amb més consultes mèdiques, per qüestions físiques i anímiques, més que a la tardor. I encara queden uns dies amb més de canvis.

CATALUNYA

Persisteix la inestabili­tat, concentran­t-se entre migdia i mitja tarda al nord de les comarques de Barcelona i sud de Girona, descarrega­nt algunes tempestes localment intenses. A la resta nuvolosita­t variable, més clarianes a la tarda a l’oest i sud. Temperatur­a en descens, encara que a la Costa Central i Daurada, els vents terrals mantindran una notable suavitat tèrmica. Demà jornada més estable, més sol que núvols, algun xàfec a última hora al Pirineu. El dijous augmenta la nuvolosita­t, xàfecs al Pirineu i a última hora a l’oest i sud. Divendres inestable, xàfecs i tempestes a la meitat nord, descens de la temperatur­a. Millora notable dissabte, l’anticicló sembla que voldrà aproximar-se.

ESPANYA I EUROPA Tempestes, algunes de fortes, entre Itàlia, els Alps, Suïssa i Àustria, arribant demà als Balcans. Les altes temperatur­es d’aquestes zones es retiren cap a Polònia i sud de Suècia, a Varsòvia avui assoliran els 26 °C. A Espanya algunes tempestes al nord-est i noves pluges a partir de la tarda per Galícia, més sol al centre i sud, ambient poc càlid en general. Matí inestable al terç nord, més tranquil a la resta. Dijous i sobretot divendres continuarà la inestabili­tat al terç nord amb temperatur­es més baixes de les habituals per a les dates. Potser a partir de dissabte els termòmetre­s s’animin a pujar amb més ganes.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain