La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xavi Pascual deixarà el Barça a final de temporada

- REDACCIÓ

El fins ara entrenador del Barça d’handbol, Xavi Pascual, no continuarà la pròxima temporada. Segons va avançar Mundo Deportivo i va poder confirmar La Vanguardia, el club i l’encara tècnic blaugrana han arribat a un acord econòmic amistós per saldar l’any de contracte que els unia fins al 2022. L’entrenador no continuarà passi el que passi a la final four de Colònia, que es disputa a mitjans de juny.

Xavi Pascual diu adeu així a un equip que ha dirigit durant dotze temporades molt exitoses. Va agafar les regnes de la secció d’handbol blaugrana després de la destitució de Manolo Cadenas, de qui era segon entrenador, el febrer del 2009. Des d’aquell moment i fins ara ha conquerit 48 títols amb el Barça: cinc Mundials de Clubs, 11 Lligues i 10 Copes del Rei, destacant per damunt de tot les dues Champions League del 2011 i 2015.

La sortida arriba poc després de l’entrada de la nova directiva que encapçala Joan Laporta, en la qual Enric Masip és adjunt a la presidènci­a. La primera diferència de criteri va ser en la no renovació d’Aron Pálmarsson, amb el qual hi havia un principi d’acord i que era bàsic en els esquemes de Pascual.

El club busca amb aquest canvi començar un projecte des de zero la pròxima campanya i donarà les explicacio­ns oportunes quan s’acabi aquesta temporada.

Amb Pascual al capdavant de l’equip el Barça ha dominat l’handbol espanyol d’una manera inaudita. L’últim títol que se li va escapar va ser la Copa del Rei del curs 2012-2013. A més, l’equip no perd a la lliga des de fa més de dos anys, contra el Granollers.

Al contracte de l’entrenador hi havia una clàusula de renovació per dos anys si l’equip guanyava la Champions, competició que se li resisteix al Barça des de fa sis anys. Al desembre va perdre la final contra el Kiel.

Després de proclamar-se campió nacional, al Barça li queden quatre partits de Lliga. A la Champions haurà d’afrontar el 12 i el 20 de maig els quarts de final contra el Meixkov Brest de Bielorússi­a. Si supera l’eliminatòr­ia disputarà la final four a Colònia el 12 i 13 de juny. Un gran adeu per a l’era Pascual.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain