La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Santander compta amb un 3,584% de Repsol en derivats

- CONCHI LAFRAYA

Banco Santander va comunicar ahir a la CNMV que compta amb un 3,584% de Repsol a través de derivats. L’entitat financera que presideix Ana Botín explica en la seva nota enviada al regulador que “es tracta d’operativa amb clients de Banco Santander i que el seu subjacent són les accions de la petroliera i la seva cobertura”.

Si aquests derivats es convertiss­in en accions tindrien un valor de mercat d’uns 600 milions.

Fonts financeres apunten que d’aquest percentatg­e, un 1,88% pertany a la mateixa petroliera. De fet, la companyia que presideix Antonio Brufau i dirigeix Josu Jon Imaz va apuntar en l’última junta que s’obre la possibilit­at de “recomprar accions” a partir del 2022. S’estaria avançant feina a través d’aquests productes financers.

Com a primer accionista de la petroliera es manté la constructo­ra Sacyr, amb un 7,545% del capital. En segona posició figura en els registres de la CNMV JP Morgan, amb un 6,27%. Després, apareix el fons d’inversió BlackRock, amb un 4,99%. I molt a prop Amundi Asset Management, amb un 4,5%. Ja en cinquena posició figura el Santander, amb aquest 3,584%, encara que sigui de forma indirecta.

L’any 2020, els títols de Repsol es van veure, igual com la resta de companyies del seu sector, molt afectats per la crisi de la covid. Així, al llarg de l’any passat ja es van viure moviments en el seu accionaria­t, amb JP Morgan o Amundi elevant les seves respective­s participac­ions.

Les accions de Repsol, que des de començamen­t del 2021 han remuntat més d’un 30% a la borsa, van tancar ahir a 10,916 euros per títol, amb una pujada de l’1,06%. La capitalitz­ació de la petroliera se situa en 17.115 milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain