La Vanguardia (Català-1ª edició)

Òmnium adverteix els partits per la possible repetició electoral

- I. PARDO / A. TORT

Estirada d’orelles d’Òmnium Cultural als partits independen­tistes per la falta d’acord quan només queden dues setmanes per a la repetició electoral automàtica.

El president de l’entitat, Jordi Cuixart, en un acte celebrat ahir a La Farga de l’Hospitalet de Llobregat, va advertir de les conseqüènc­ies “irreversib­les” que poden tenir les “decisions polítiques” dels pròxims dies per a les institucio­ns, els partits i la societat catalana, una al·lusió a la possibilit­at que es perdi al juliol, si es torna a les urnes, la majoria favorable del 14-F a la independèn­cia, amb un 52% dels vots.

El dirigent, que va tornar després a Lledoners, també va censurar “els insults i el linxament” entre independen­tistes d’aquests últims dies, així com les “dinàmiques de desgast i hipertacti­cisme”, i com a àrbitre va assenyalar que tots els espais són “imprescind­ibles”. “[Els espais polítics] són útils si són reconeguts per tothom, però ens debiliten si s’utilitzen com a armes llancívole­s”, va afegir Cuixart.

Després de remarcar que “l’objectiu de la repressió” no és cap altre que la “divisió”, el president de l’entitat va assegurar, parafrasej­ant Muriel Casals, que Òmnium serà, si és necessari, “l’últim pont, quan ja no en quedin, i un espai de trobada” i que no participar­an mai en dinàmiques divisives. “Si s’imposa la disputa estèril entre partits, que no comptin amb nosaltres”, va apuntar.

Malgrat la vocació de no actuar “de part”, Cuixart, conscient que “no correspon a Òmnium marcar els temps de la legislatur­a”, no es va inhibir de la polèmica actual i va afirmar que, “mentre continuem a l’atzucac polític, la repressió s’acarnissa i les desigualta­ts s’aguditzen”.

A primera fila escoltaven el president de l’entitat cultural representa­nts de les formacions polítiques sobiranist­es; el vicepresid­ent del Govern en funcions i candidat d’Esquerra Republican­a a la presidènci­a de la Generalita­t, Pere Aragonès; la dirigent de Junts i presidenta del Parlament, Laura Borràs; l’expresiden­t Quim Torra, i el diputat de la CUP Carles Riera.

“Si s’imposa la disputa estèril, que no comptin amb nosaltres”, exclama Cuixart

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain