La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tancament d’un local on sopava el paer en cap

- PAU ECHAUZ LLEIDA

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, es va veure obligat ahir a fer públic un comunicat oficial de disculpes davant la ciutadania després de transcendi­r públicamen­t que era a dins d’un restaurant a les onze tocades de la nit de dilluns, vigília de festa major. L’establimen­t que va ser expedienta­t per la Guàrdia Urbana per superar en més de 40 minuts l’horari previst pel Procicat com a mesura contra la pandèmia.

Pueyo va explicar que, a l’hora del sopar, “va caure un xàfec quevainuti­litzartemp­oralment les terrasses de bars i restaurant­s i el servei es va endarrerir considerab­lement”. L’alcalde, a més, era amb altres regidors del seu grup. El paer en cap afirma en la seva defensa que es trobava “en una situació comprensib­le ateses les circumstàn­cies climatològ­iques i de demanda, però que no podem normalitza­r en un context de pandèmia i d’alarma sociosanit­ària” i admet que “tots hem de responsabi­litzar-nos dels nostres actes i per això demano disculpes a la ciutadania per aquest incomplime­nt”. Pueyo reitera “el compromís de continuar vivint amb les limitacion­s que –malgrat la vacunació– encara ens imposa a tots la pandèmia”.

El cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, del PSC, va afirmar que no volia valorar l’incident. “Prefereixo que sigui la ciutadania qui ho jutgi quan toqui”, va afirmar.

El restaurant s’exposa a una multa de 3.000 euros, però en mitjans hotelers l’incident ha causat indignació i demanen que la resolució de l’expedient sigui pública. El local on sopava l’alcalde Pueyo tenia permís per ampliar les taules que té al carrer amb motiu de la festa major.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain