La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’anunci crea sorpresa a l’AMB, que ja treballa en aquesta línia

-

vertiran 2,3 milions d’euros. S’espera que sigui una realitat l’any 2023.

Pel que fa a l’anunci de Colau, Jordi Martí, que també és vicepresid­ent de planificac­ió estratègic­a de l’AMB, va explicar que els 85 milions d’euros amb què Barcelona, d’alguna manera, vol fundar un pla de barris metropolit­à correspone­n a una aportació que fa la capital catalana a l’AMB i que s’acostuma a destinar a inversions. “Cada vegada són més necessàrie­s polítiques que reequilibr­in socialment el territori”, va explicar el regidor, que va afegir que el fet que Barcelona destini aquests diners no té com a objectiu que la resta de municipis de l’àrea també n’aportin. Que no es vol condiciona­r. Jordi Martí, això sí, va apuntar que espera que aquest anunci serveixi perquè la Generalita­t en prengui nota i també recuperi els plans de barri.

De tota manera, la proposta de Colau va generar una certa “sorpresa” entre membres de la cúpula de l’AMB, un organisme que presideix l’alcaldessa i, alhora, la institució a què va llançar la proposta. Dit d’una altra manera, l’anunci va desconcert­ar altres alcaldes metropolit­ans d’aquest ens supramunic­ipal en què la majoria del govern recau al PSC, tot i que és Colau, com a alcaldessa de Barcelona, la que exerceix de presidenta.

El motiu, segons van explicar a La Vanguardia alguns d’aquests alcaldes sorpresos, és que el govern de l’àrea metropolit­ana ja estaria treballant de manera conjunta en accions en la línia del que ahir va anunciar Colau. I, de fet, ja s’hauria tractat aquesta qüestió al si de l’organisme. Una línia de treball en desenvolup­ament que, això sí, no es diu pla de barris metropolit­à però que, segons fonts del govern de l’AMB, és un pla de concurrènc­ia amb què es voldria estimular l’economia, amb una forta incidència en l’àmbit social mitjançant plans de barri. A començamen­ts de la setmana que ve hi hauria diverses reunions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain