La Vanguardia (Català-1ª edició)

Continuen passant fronts

-

Un altre titular podria ser: “La latitud també importa”. Catalunya es troba més o menys entre els 40° i 42° de latitud nord, la Comunitat Valenciana entre els 38° i 40° i Almeria entre els 36° i 37°. Encara que sembli que hi ha poca diferència, és suficient perquè, en determinad­es situacions com l’actual, els fronts atlàntics que afecten França, també ho facin al Cantàbric, nord d’Aragó, i Catalunya, arribant més desgastats o sense activitat com més al sud. Aquesta situació continuarà alguns dies més, encara que a partir de dissabte l’anticicló del nord de l’Àfrica empenyerà els fronts atlàntics encara més al nord.

CATALUNYA

Encara avui i demà tindrem temps una mica insegur i canviant. Avui amb núvols abundants sobretot a la tarda i alguns xàfecs molt dispersos, inconnexos, temperatur­a sense canvis i demà amb xàfecs al Pirineu i entre les comarques de Girona i Barcelona, més clarianes a l’oest i sud i entrada del vent del nord i nord-oest, nou descens de la temperatur­a, que es notarà força a la Costa Central. El cap de setmana poden persistir intervals de núvols més probables com més a prop del Pirineu, però el més destacable serà l’augment de la temperatur­a, adequant-se a les dates, fins i tot diumenge acostant-se als 30 °C de màxima a les zones més càlides de l’interior.

ESPANYA I EUROPA

Les altes temperatur­es d’Alemanya de fa tres dies, es van desplaçar abans-d’ahir a Polònia i entre ahir i avui assoleixen Finlàndia i oest de Rússia. Persistirà la inestabili­tat, amb tempestes localment fortes i ambient fresc entre les Illes Britànique­s, França, Itàlia i Centreeuro­pa. A Espanya nou front de pluges entrant per Galícia, on descarrega­rà amb ganes, arribant al migdia i a la tarda a la resta del terç nord, una mica intenses al Cantàbric, més clarianes com més al sud. Demà temps una mica insegur al terç nord, ambient fresc. Cap de setmana amb clar augment de la temperatur­a, més núvols al Cantàbric.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain