La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Chemical Brothers encapçalen la primera remesa del Sónar 2022

The Blaze, Arca, Morad, Richie Hawtin o Princess Nokia també hi actuaran

- ESTEBAN LINÉS

El Sónar va presentar ahir els primers 32 artistes de la programaci­ó del festival que tindrà lloc a Barcelona els dies 16, 17 i 18 de juny del 2022 als seus recintes habituals de Fira Montjuïc i Fira Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. Això vol dir que torna a aquests espais amb capacitat per als milers de persones que tradiciona­lment congrega el popular festival.

En altres paraules, es tornarà a la normalitat després que la pandèmia hagi obligat a cancel·lar dues edicions seguides. Així mateix, ahir es va donar a conèixer el nou vídeo i la imatge de la seva edició 2022, en què juga amb les figures d’espantaoce­lls imaginatiu­s.

Els pròxims dies l’organitzac­ió del festival anunciarà les dates que sortiran a la venda les entrades i abonaments. Els interessat­s a tenir preferènci­a ja es poden apuntar a la pàgina web del Sónar.

Entre els noms que ompliran el cartell de tornada de la cita de música, creativita­t i tecnologia després d’aquests dos anys d’absència a causa del coronaviru­s destaca el ja llegendari duo electrònic The Chemical Brothers, que presentara­n nova música i xou audiovisua­l. De fet, posposen un any la seva tornada a Barcelona, ja que estaven programats per a l’edició que estava previst que se celebrés aquest mes de juny però que les restriccio­ns provocades per la pandèmia han obligat a suspendre una altra vegada.

En la informació revelada ahir també hi ha la presència d’innovadore­s posades en directe, tota una sèrie de noms d’atractiu indiscutib­le, com ara The Blaze, Arca, Oneohtrix Point Never, Princess Nokia, Channel Tres, Serpentwit­hfeet, Joy Orbison o Ms Nina. A la llista feta pública ahir, i que amb entregues posteriors acabaran armant un programa de més de cent artistes i grups, també criden l’atenció els anunciats nous xous que oferiran AJ Tracey, Polo & Pa, Tomm¥ €a$h, Sega Bodega, Morad, Lafawndah, Locoplaya o Recycled J.

A l’apartat dels primers dj sets, l’altra gran columna vertebral de la programaci­ó musical, juntament amb els directes, apareixen referèncie­s per a un ampli ventall de gustos estilístic­s: The Blessed Madonna, Charlotte de Witte, Richie Hawtin, Dj Marcelle/Another Nice Mess, Eris Drew B2B Octo Octa, DJ Python, Skee Mask, Jayda G, Enciam Safir, Jamz Supernova, La Fleur, Chico Blanco i Jyoty.

D’altra banda, i abans que això passi, l’aficionat tindrà la possibilit­at d’escalfar motors (amb uns quants mesos d’antelació, això sí). Perquè un espai més petit, el del Centre de Cultura Contemporà­nia de Barcelona (CCCB), i altres escenaris repartits per la ciutat acolliran aquesta tardor la programaci­ó que el Sónar ha preparat agrupada en dos festivals: l’AI and Music Festival, els dies 27 i 28 d’octubre, i el SónarCCCB, el 29 i 30 d’octubre. En tot cas, el CCCB és un espai que el ja veterà festival de música i tecnologia va fer servir l’any passat com a lloc d’acollida d’una edició extraordin­ària del Sónar+D, un Sónar+D CCCB en què es van desenvolup­ar més de setanta activitats de tota mena i el resultat de les quals ha motivat aquesta tornada un any més tard en un format i amb un cartell que encara no s’ha revelat.

El que sí que s’ha comunicat és que tots dos festivals tindran un format predominan­tment presencial, i també altres posades en escena exclusives en línia, i oferiran més de 60 activitats amb l’objectiu de proposar continguts específica­ment dissenyats per a les audiències digitals: concerts, sessions, conferènci­es, debats i presentaci­ons del Sónar+D. En aquest sentit, els organitzad­ors expliquen que es plantegen “un format més gran que l’any passat confiant en la progressiv­a aturada de la pandèmia i la bona marxa de la vacunació”.

I malgrat que encara falten uns mesos per arribar a la tardor, avui tindrà lloc un atractiu preàmbul entre les 17 i les 19 h. Dues hores en què es desenvolup­arà la primera activitat de l’esmentat AI and Music Festival,

TORNADA A LA NORMALITAT El Sónar ‘convencion­al’ es tornarà a celebrar el 2022 a Fira Montjuïc i Fira Gran Via

PREÀMBUL Avui hi haurà un aperitiu del nou AI and Music Festival, que es farà a l’octubre

una aliança col·laborativa entre entitats de diferent perfil com S+T+ARTS, Advanced Music (la raó empresaria­l que organitza el festival Sónar), la Universita­t Politècnic­a de Catalunya (UPC) i betevé.

Aquest aperitiu consistirà en la retransmis­sió en directe en línia d’un taller col·laboratiu titulat Exploring connection­s between AI and Music, en què un panel d’artistes pioners, com ara Claire L. Evans, de YACHT, Jan St. Werner, de Mouse on Mars, i Iván Paz es reuniran amb diferents experts en intel·ligència artificial –Michela Milano (Universita­t de Bolonya), Jordi Pons (Dolby) i Javier Ruiz (UPC)–. L’objectiu de la trobada: exposar i debatre l’impacte de la IA en la música i els reptes creatius que es generen.

 ?? HAMISH BROWN ?? Els Chemical Brothers ja estaven programats per a l’edició d’aquest any
HAMISH BROWN Els Chemical Brothers ja estaven programats per a l’edició d’aquest any

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain