La Vanguardia (Català-1ª edició)

La cadira elèctrica

Koeman està tocat, però Laporta l’escoltarà abans de prendre cap decisió

- LA CAIGUDA DEL BARÇA A LA LLIGA CARLES RUIPÉREZ

Joan Laporta tornava dimarts a la llotja del Ciutat de València, un lloc de bons records. Allà, el maig del 2005, hi va viure la celebració de la primera de les quatre Lligues que va guanyar en la seva primera etapa de president. El remodelat estadi del Llevant el va fer tornar a la dura realitat del Barcelona actual. L’enfonsamen­t blaugrana no deixa en gaire bon lloc Ronald Koeman, que va reconèixer no haver connectat amb els jugadors a la xerrada del descans (els barcelonis­tes guanyaven 0-2) i que va acabar empitjoran­t l’equip amb els seus canvis quan va intervenir, per deixar que el Llevant empatés 3-3 i que les poques opcions a la Lliga pengin d’un fil.

Plou sobre mullat: en els moments clau, el Barça de l’holandès, amb unes capes de pintura, amb algun retoc tàctic, sense els veterans Suárez, Rakitic i Vidal i amb saba nova però inexperta (Pedri, Dest, Mingueza, Araújo), es continua assemblant massa al vell equip de Lisboa, Liverpool i Roma. La renovació, sens dubte, està a mig fer.

La gran decisió que ha de prendre ara Laporta és si un Ronald Koeman a la corda fluixa és la persona adequada per pilotar el projecte des de zero. L’entrenador ja ha demostrat aquesta temporada, amb la consecució d’una Copa del Rei, que pot aconseguir resultats i és valent. Però és un home més d’impacte, ideal per canviar una dinàmica, que d’estil, per implantar un model de futur.

El balanç de la feina de Koeman és un, esperançad­or, en els primers 48 partits i un altre ben diferent, pobre, quan es miren els últims quatre matxs. El futbol té mirada curta. L’alarmisme pesa massa en les anàlisis. El cert és que el tècnic holandès no surt ben parat del fet que l’equip amb prou feines hagi pogut guanyar un matx en les últimes quatre jornades quan es jugava el títol.

Però Laporta vol escoltar el tècnic. Vol saber de boca de Koeman l’anàlisi que fa de la caiguda de rendiment del conjunt quan podia culminar un doblet Lliga-Copa que al desembre semblava una quimera. Paradoxalm­ent, si hi ha un artífex d’aquesta recuperaci­ó és l’entrenador, que a més s’ha guanyat el respecte del vestidor. El mandatari prefereix que baixi el suflé de la crisi. La reunió serà durant aquesta setmana. La plantilla té festa avui, per la qual cosa podria ser una bona oportunita­t. Tot i que en cap cas la intenció de la trobada no és ratificar el tècnic, que té un any més de contracte. Per a això o perquè el destitueix­i caldrà esperar fins al final del campionat.

La cúpula sap que no només és problema de banqueta i ja ha lligat el Kun Agüero per reforçar l’atac 2021-2022

CIMERA CARA A CARA El president es reunirà amb el tècnic per saber la seva anàlisi però sense prendre cap decisió definitiva ara

 ??  ?? Un preocupat Koeman assegut a la banqueta del Ciutat de València, on el Barça es va deixar empatar a tres
Un preocupat Koeman assegut a la banqueta del Ciutat de València, on el Barça es va deixar empatar a tres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain