La Vanguardia (Català-1ª edició)

Maroto negocia recuperar aquest mes el turisme britànic

L’Executiu vol que s’aprovi el viatge a algunes destinacio­ns

- PILAR BLÁZQUEZ

“La interlocuc­ió amb el Govern britànic és permanent i li hem transmès la dispar situació epidemiolò­gica que hi ha a les diferents destinacio­ns d’Espanya. Esperem que sigui sensible i si Espanya no pot entrar en el seu conjunt almenys que es permeti l’entrada, com més aviat millor, a destinacio­ns que actualment ja compleixen amb els criteris de baixa incidència que ha definit la Gran Bretanya”. Amb aquestes paraules va reconèixer ahir la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, l’agosarat esforç que està fent el Govern perquè Espanya, o algun dels territoris que menys incidència de la pandèmia tenen, com poden ser els dos arxipèlags, puguin ser inclosos a la llista de “destinacio­ns verdes” que ha definit el Regne Unit de cara a organitzar l’obertura de les seves fronteres el proper dia 17.

L’alta incidència mitjana de covid que presenta Espanya l’ha deixat fora juntament amb algunes de les principals destinacio­ns turístique­s europees, com Itàlia o Grècia, de la llista de països a on es poden desplaçar els britànics sense l’obligació de sotmetre’s a confinamen­ts a la tornada i l’exigència d’una única PCR.

Això topa de ple amb l’estratègia de recuperaci­ó del turisme a Espanya. Per això el Govern central treballa sense parar per desbloquej­ar aquesta actitud respecte al principal proveïdor de turistes a Espanya.

Fins a l’any 2019, els britànics eren la nacionalit­at capdavante­ra en el flux de turistes estrangers. Aquell any van arribar 18,08 milions, el 21,6% del total.

Segons les últimes dades de l’INE, entre març del 2020 i el mateix mes del 2021, l’arribada de britànics a Espanya s’ha desplomat un 98%. Recuperar aquell mercat és clau si Espanya vol recuperar el lideratge com a destinació vacacional de sol i platja a Europa i complir l’objectiu que el 2021 viatgin a Espanya 45 milions de turistes estrangers, una mica més de la meitat dels 83,5 milions que van visitar el país el 2019.

Per convèncer el Regne Unit de la idoneïtat de no tractar Espanya com un tot a l’hora de definir els requisits d’obertura, Espanya s’ha compromès a “donar senyals positius pel que fa a dades d’incidència i capacitat de rastreig que espero que el Govern britànic tingui en compte”, segons va explicar ahir la ministra Reyes Maroto durant la presentaci­ó de la campanya internacio­nal per promociona­r Espanya com a destinació de vacances aquest estiu.

Sota l’eslògan “Et mereixes Espanya” Tourespaña ha dissenyat una campanya que s’estendrà entre maig i juliol pels principals països emissors de turistes europeus, des del Regne Unit fins a Polònia passant per França, Alemanya o Itàlia, entre d’altres, en què es presenta com una destinació prèmium davant els mals moments viscuts durant la pandèmia pel fet de ser un lloc segur i amigable amb el turisme.

En aquesta línia, Maroto va assegurar que Espanya està oberta als britànics, que a partir de la

La ministra espera aquest any 45 milions de turistes estrangers, una mica més de la meitat que el 2019

setmana vinent podrien venir a Espanya sense necessitat de PCR ja que, segons va explicar, Brussel·les modificarà la recomanaci­ó 912 que regula els viatges no essencials des de fora de la Unió Europea i pujarà el límit de l’índex de contagis a què s’aplicarà aquesta condició. “Atès que el Regne Unit està per sota del rang de 50, podran venir sense PCR”, va assegurar la ministra. No seran els únics, ja que aquesta modificaci­ó de la recomanaci­ó 912 també permetrà l’arribada de turistes des dels Estats Units i altres països.

 ?? ALEJANDRO MARTÍNEZ VÉLEZ / EP ?? La ministra Reyes Maroto, ahir en la presentaci­ó de la campanya “Et mereixes Espanya”
ALEJANDRO MARTÍNEZ VÉLEZ / EP La ministra Reyes Maroto, ahir en la presentaci­ó de la campanya “Et mereixes Espanya”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain