La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Cercle reuneix Sánchez, Calviño, Casado i Botín

Les jornades se centraran en “la gran reconstruc­ció”

- REDACCIÓ

“La gran reconstruc­ció. Reptes i oportunita­ts per a l’empresa, l’economia i la política” serà el títol de la XXXVI Reunió Cercle d’Economia que tradiciona­lment se celebrava a Sitges i que, per segona vegada en la seva història, es desenvolup­arà a Barcelona, a l’hotel W. Les jornades, que es clausurara­n divendres –en lloc de dissabte com era habitual– comptaran amb la presència del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Es faran els dies 16, 17 i 18 de juny. Com és tradiciona­l, les sessions començaran amb la presència del president de la Generalita­t. El Cercle, que presideix Javier Faus, no n’ha donat el nom lògicament pels dubtes sobre qui ocuparà aquest càrrec en aquell moment.

Entre els participan­ts ja confirmats de l’àmbit polític destaquen Nadia Calviño, vicepresid­enta d’Afers Econòmics; Yolanda Díaz, vicepresid­enta de

Treball; i Pablo Casado, president del PP. Del món de l’empresa estaran presents Ana Botín (Banco Santander); José Ignacio Goirigolza­rri (CaixaBank); Josep Maria Álvarez (UGT); Pablo Isla (Inditex); José M. Álvarez-Pallete (Telefónica); Francisco Reynés (Naturgy), Josu Jon Imaz (Repsol) i Phillip Hildebrand (BlackRock).

Està previst un debat sobre el model productiu amb Antón Costas (CES), Yolanda Díaz, Josep Maria Álvarez i Antonio Garamendi (CEOE). També es preveu la presència de Cani Fernández, presidenta de la CNMC.

En el marc de les jornades del Cercle s’atorgaran dos premis: el premi Lara a l’ambició i el propòsit empresaria­l, que aquest any celebra la seva segona edició, i el I premi Cercle d’Economia a la Construcci­ó Europea. Aquest últim s’atorgarà a Mario Draghi, actual president del Consell de Ministres d’Itàlia i expresiden­t del Banc Central Europeu (BCE).

La reunió centrarà el debat entorn d’Europa i la reconstruc­ció econòmica internacio­nal. Daron Azemoglu, economista del Massachuse­tts Institute of Technology, serà un dels convidats.

També està previst debatre sobre el model de ciutat de Barcelona i la iniciativa del Cercle d’Economia de recuperar el concepte de cocapitali­tat amb Madrid. Sobre aquests elements es debatrà, entre altres, amb Aurora Catà (Barcelona Global), Jaume Collboni (Ajuntament de Barcelona), Pere Navarro (Consorci de la Zona Franca) i Josep Sánchez Llibre (Foment del Treball).

Yolanda Díaz debatrà amb Álvarez (UGT), Garamendi (CEOE) i Costas (CES) sobre el model productiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain