La Vanguardia (Català-1ª edició)

Moda d’anar per casa

La venda de roba interior i calceteria es dispara en el primer trimestre

- MAITE GUTIÉRREZ

La menor interacció social arran de la pandèmia i el teletrebal­l han canviat també la manera de vestir. Durant el confinamen­t de l’any passat hi va haver trencament­s d’estoc de pijames, leggings i dessuadore­s i la majoria de firmes de moda han llançat els últims mesos línies de roba còmoda per adaptar-se als nous hàbits. Mentrestan­t, les vendes de peces més sofisticad­es, lligades a l’activitat exterior, han caigut en picat.

La tendència es manté un any després i la roba de “confort” i necessitat continua salvant les vendes de la indústria tèxtil. L’últim informe sobre el consum de moda del clúster d’empreses Modacc i Kantar, presentat ahir, assenyala que les úniques categories que creixen en el primer trimestre de l’any són precisamen­t aquestes.

La moda interior d’home i dona i la calceteria es venen fins i tot més que en el primer trimestre del 2020, quan la crisi de la covid no havia fet més que començar. Aquesta roba d’anar per casa ja havia resistit millor la baixada generalitz­ada del consum de moda durant els mesos del confinamen­t esbre tricte. Però ara es disparen. Les peces d’interior d’home creixen un 19,5% entre gener i març respecte al mateix període del 2020. Les de dona augmenten un 7,4% i la calceteria, un 10,5%.

Són les úniques peces que se salven de la tendència negativa que encara arrossegue­n les categories de moda exterior i bany, “molt vinculades a l’activitat social i el lleure”, expliquen des de Modacc, que agrupa 150 empreses del sector de la moda a Catalunya.

Es tracta d’un fenomen global que ha tingut els leggings –les malles de tota la vida– com a protagonis­tes. L’agència britànica de tendències WGSN recollia fa unes setmanes que de març a desembre del 2020 les vendes de leggings van créixer un 61% al Regne Unit i un 21% als Estats Units, mentre que la de pantalons texans accentuava la seva caiguda.

L’anàlisi de Modacc i Kantar soel consum de compra apunta tanmateix que es podria produir un punt d’inflexió a partir del juliol, a mesura que la incidència de la pandèmia minvi i hi hagi una major interacció social. “Aquest 2021 pot representa­r dos anys en un, és a dir, un primer semestre amb consums moderats seguint la tendència del 2020 i un segon semestre amb creixement­s importants en el consum de productes de moda associat a la recuperaci­ó d’activitats socials i el turisme que poden despertar una demanda que ha estat continguda durant molts mesos”, assenyala.

Pel que fa al consum de moda en general, l’estudi indica que, si bé els mesos de gener i febrer repeteixen els comportame­nts anteriors, amb una caiguda del 27,4% respecte a l’any passat, el mes de març s’observa una certa recuperaci­ó. La despesa mitjana per client també millora respecte a finals de l’any passat i se situa en 144,60 euros en el primer trimestre del 2021.

Serà aquest el final del regnat dels leggings sorgit arran de la pandèmia? Caldrà esperar, ja que algunes firmes de luxe com Prada o Michael Kors venen també aquestes peces en versió chic per preus que oscil·len entre els 200 i els 700 euros.

ALDI

La despesa mitjana en tèxtil comença a recuperar-se, segons el clúster català Modacc i Kantar

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Pijames i roba interior han liderat les compres de roba després de la pandèmia
ANA JIMÉNEZ Pijames i roba interior han liderat les compres de roba després de la pandèmia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain