La Vanguardia (Català-1ª edició)

Goiat, l’amo de Catalunya

- Joaquín Luna

Ha arribat l’hora del realisme, de mirar endavant i sense retrets. Prou de somiejos: la Generalita­t ha fracassat en la reeducació de l’ós Goiat, que aquesta setmana ha tornat a fer de les seves al nostre Pirineu.

Partidari de la via eslovena, la seva terra natal, Goiat ha reaparegut a Val d’Aran, que el va acollir amb descriptib­le entusiasme, especialme­nt al sector ramader: quatre atacs a ramats aquesta setmana.

L’home –és un dir, que potser jo no puc humanitzar un animal, com tothom?– s’ha despertat amb gana després d’hibernar a França. A falta de calamars a la romana o braves a l’estil de la tia Rosita, el plantígrad ha picotejat unes quantes ovelles, encara que a l’hora de tancar aquesta edició no sabem si xurres o merines.

Des que el van deixar anar al Pirineu català cap al 2016, Goiat és l’alegria de la festa, encara que voreja els 200 quilos de pes i no trepitja un DIR ni que el subvencion­in, potser perquè no se li coneix parella i tant li fa tot.

Vet aquí un fracàs col·lectiu monumental: a Goiat el van

L’ós busca-raons ha tornat i desafia l’ultimàtum de la Generalita­t

del Govern espanyol. Es presenta a les eleccions de la Comunitat de Madrid, en les quals el seu partit havia de desaparèix­er, aconseguei­x sumar tres escons, però, atesa la desfeta de l’esquerra, deixa la política. A veure qui el supera.

I com que és rebel perquè el món el va fer així, i li va la marxa, una setmana després se’n va al barber, i a la sortida, com un adolescent més, queda amb els col·legues per fer-se fotos amb el nou look. En comptes d’Instagram van decidir penjar-les al web de La Vanguardia. Per semblar més teenager li va

Només amb una foto, l’‘enfant terrible’ de la política espanyola és la imatge de la setmana

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain