La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fre a l’embarg per haver llogat habitacion­s

- LUIS BENVENUTY

El govern de l’alcaldessa Ada Colau va dir ahir a l’Associació d’Afectats pel Conflicte entre l’Ajuntament i Airbnb (Acaba) que mentre duri la revisió de les sancions municipals imposades per haver llogat de manera esporàdica una habitació o tot l’habitatge habitual suspendrà de manera provisiona­l els embargamen­ts de comptes bancaris. Els representa­nts de l’Acaba van celebrar aquesta decisió. “En tot cas entenem que l’última anul·lació del Pla Especial Urbanístic d’Allotjamen­ts Turístics, del Peuat, anul·la també aquestes sancions, ja que es van posar en virtut d’aquesta normativa”. Fa pocs dies el Consistori es va comprometr­e a revisar uns 150 procedimen­ts per comprovar si les multes que comporten són proporcion­als.

Les considerac­ions del govern de l’alcaldessa Colau entorn de l’últim revés del Peuat són diferents. De tota manera, l’executiu municipal s’està mostrant obert al diàleg. “Aquesta última reunió va servir per continuar avançant en l’anàlisi de les actuacions plantejade­s per l’Acaba i en els criteris a aplicar per, quan correspong­ui, adaptar-les a un context més ponderat i equilibrat”, van apuntar fonts municipals. “L’Ajuntament aturarà provisiona­lment la tramitació dels expedients per estudiar-los. Som conscients que no és igual especular amb l’habitatge que utilitzar puntualmen­t la mateixa casa per al lloguer turístic. Per això, reconeixen­t que hi va haver una activitat il·legal, continuem treballant per buscar propostes més proporcion­als”.

A més, ara Ajuntament i afectats comparteix­en un front. “Moltes famílies van patir la mala praxi d’Airbnb i la seva falta de responsabi­litat –van afegir les fonts municipals–. Hem de treballar per blindar la ciutat d’unes pràctiques que enganyen la ciutadania i promocione­n una activitat il·legal contra la nostra convivènci­a”. De fet, l’Acaba es veurà molt aviat amb Airbnb als tribunals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain