La Vanguardia (Català-1ª edició)

El prodigiós art de rostir

L’Asador de Aranda, al carrer Londres, una cuina sòlida

- RECOMANEM

Tota persona interessad­a a preparar un bon àpat o que tingui l’afició de menjar regaladame­nt hauria de llegir Filosofia del Gust, autèntica bíblia de gastronomi­a que el 1825 va publicar el mestre Jean Anthelme BrillatSav­arin. Entre els seus aforismes bàsics estableix que a cuiner s’hi pot arribar, però que amb l’art de rostir cal néixer-hi.

És a dir, el secret de l’èxit d’un restaurant rostidor com el que veiem avui és en el profession­al braser.

Rostir és un art. Perquè tractar adequadame­nt els productes sotmetent-los únicament al rostit sobre les brases depèn de tants petits detalls que fa, d’aquest ofici, un autèntic talent. I l’Asador de Aranda del carrer Londres compta amb Francisco Galán, mestre en aquest art, que va néixer a Barcelona, malgrat que la seva família era d’Aranda de Duero.

Aquest restaurant compta també amb les figures destacades de David Morales, que el dirigeix, i amb Francisco Campos com a cap de sala, que són els qui tenen la responsabi­litat d’atendre els clients, així com d’aconseguir que l’art de Galán arribi a les taules en perfectes condicions.

Francisco Galán, després de trenta anys davant les graelles, domina el foc. Amb aquests antecedent­s,

Absteniu-vos-en els no amants dels rostits.

Aquí el menú és poc imaginatiu, però alhora és excel·lent. Anyell òptim, magnífic garrí de Segòvia cruixent, chuletilla­s sobre les seves brases, mitjana de vaca reposada vuit setmanes. Plats per gaudir a taula.

Els entrants també són rotunds: botifarró de Burgos, xoriço d’olla i pebrots rostits a més del típic picadillo.

Bons vins de La Rioja i Ribera del Duero, i a més a més a bon preu.

L’art de rostir en aquest restaurant és tot un espectacle. és evident que ens trobem davant una taula en què el producte, tractat amb tot l’encert, és el rei.

Els entrants típics, a còpia de botifarró d’arròs de Burgos, bon xoriço d’olla, clàssic capolat de farcit i pebrots vermells rostits, fan dels entrants un festival de productes senzills, de noblesa inqüestion­able. I suposen un preludi insinuant per a les peces que, a continuaci­ó, surten de les brases de la casa.

El lletó d’Aranda IGP, de qualitat excel·lent; el garrí de llet IGP de Segòvia, acompanyat de la guarnició a triar a més de la imprescind­ible amanida verda, es converteix­en en les estrelles de les taules de la casa.

Bons vins procedents de La Rioja o Ribera del Duero a preus convenient­s, entre els quals destaca l’honest Vinya Izan de la casa.

No cal desplaçar-se a terres de Castella per menjar regaladame­nt gaudint en tot moment de viandes rostides amb art sobre les brases.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? L’equip de l’Asador de Aranda, tot un clàssic a Barcelona
MANÉ ESPINOSA L’equip de l’Asador de Aranda, tot un clàssic a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain