La Vanguardia (Català-1ª edició)

24 49 55 66

-

Ousmane Dembélé

Isidre Esteve

Josep Linuesa

El Gran Wyoming

thriller, molt psicològic i visualment molt potent, rodada a Bulgària i Lanzarote. És la primera pel·lícula de Roberto Ruiz Céspedes, basada en un curt que va rodar amb Belén Rueda. Hi tinc un paper i també he donat un cop de mà en la producció. Tristán Ulloa i Marta Milán en són els protagonis­tes, o sigui que estic envoltada dels millors.

Com és treballar amb directors i actors més joves?

En Federico volia treballar amb directors joves, deia que tenien menys prejudicis. A Nasdrovia, per exemple, hi he après molt. Aquesta

La covid va frenar la gira de María Teresa y el león...

El meu somni és portar-la a la meva terra i a tot Espanya, perquè es conegui qui va ser dona d’Alberti. Però la veritat és que és més difícil que a l’Argentina. Allà fèiem gira, aquí necessites la figura d’un distribuïd­or, i jo no en tinc. Fa 20 anys que soc fora... no sé com arribar-hi.

Qui li ha donat el millor consell?

Sempre en Federico, són els que més faig servir. Com ara “mai no et creguis els afalacs en un rodatge. Tampoc a qui et diu que ho fas malament. Creu en l’instint. Els afalacs són per passar a la presa següent i estalviar diners”. Cal tocar de peus a terra i saber discernir un afalac constructi­u d’una exageració.

Quin superpoder es demana? Ara que la mort em ronda tant, hi ha matins que encara que sigui un minutet m’agradaria veure el meu marit i la meva germana.

Com conviu amb l’enyorança? Quan va morir la meva germana vaig pensar: he de trucar en Federico, van ser segons. El cor i l’ànima encara el criden. Al principi no el podia tenir present a tota hora, el dolor em paralitzav­a. Feia callar la mare quan l’anomenava, no podia amb tant dolor. Ara el puc recordar i riure. La meva psicòloga em deia: has de començar a treure les fotos... i sí, en algun moment ho he de fer.

Té alguna fòbia?

Crec que no. El que no suporto és fer lectures, necessito estudiar el text en moviment, portar-lo al cos. No m’agrada fer feina de taula, perquè et porta a l’intel·lectual, i prefereixo treballar més amb l’instint. Segueixo el mètode de Harold Guskin, How to stop acting.

I projectes entre mans?

Estic escrivint una sèrie amb Paulina Gálvez i una altra amb Eugenia Toval, i un guió de cinema amb Alicia Luna. I així que la meva productora es recuperi econòmicam­ent produiré Rebeca paradise ,el curt de Carolina Román. En tinc moltes ganes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain