La Vanguardia (Català-1ª edició)

S’acosta l’anticicló

-

Aquest any l’anticicló no ens estima. Ni a l’hivern, ni en el que portem de primavera no hem tingut massa dies seguits anticiclòn­ics, sempre es troba lluny, afavorint un temps canviant, amb treves tranquil·les que no han durat més d’una setmana. Ara les altes pressions se situen esteses d’oest a est entre el sud de les Açores, sud de la Península i el Marroc fins al nord de l’Àfrica, entre Líbia i sud de Grècia. Hi ha una veritable lluita entre les extenses borrasques europees i l’anticicló al sud. Els propers dies, les altes pressions pujaran una mica de latitud, el temps canviant es veurà obligat a desplaçars­e cap al nord, les temperatur­es s’anirà adequant a les dates.

CATALUNYA

Nous fronts atlàntics apareixen, però a diferència dels que ens han afectat aquesta setmana, tendeixen a desplaçars­e cap al nord, cap a França, deixant-nos al marge. Tan sols ens arribaran núvols alts i mitjans. Així que avui i demà no tindrem el cel massa clar, cirrus, cirroestra­tus i altocúmuls, tots núvols alts o mitjans poc gruixuts, aniran apareixent sense cap risc de precipitac­ió, i deixant entreveure un sol una mica apagat. La temperatur­a augmenta clarament, més adequada a les dates. Els primers dies de la propera setmana no esperem canvis notables, cues de fronts poc actius, mantenint-se per fi unes temperatur­es normalitza­des.

ESPANYA I EUROPA

Nova borrasca a les Illes Britànique­s, un dia més amb temps revoltat i fred per a les dates en aquella zona, estenent-se a França, Alemanya i països limítrofs amb el Mar del Nord. Tempestes entre el sud d’Itàlia cap a Grècia i ambient molt més càlid a l’extrem oriental del continent. A Espanya la meitat nord veurà circular capes de núvols, més densos al Cantàbric i Galícia on plourà intermiten­tment. Demà situació similar, cel cobert al Cantàbric i més clar com més al sud. Temperatur­es en clar augment. Avui i demà vent molt calent al sud-est, a Múrcia poden assolir 35 °C i a València aproximar-se.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain