La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un regal després de la pandèmia

Una selecció de l’oferta d’avui dels museus de Barcelona, que, com els de la resta del món, ofereixen entrada de franc

- LEONOR MAYOR ORTEGA

L’aixecament de l’estat d’alarma ha posat fi a més d’un any de tancaments i limitacion­s. La gent té ganes de viure, sortir, respirar i recórrer els carrers. Avui es presenta una oportunita­t única: la Nit dels Museus. Instal·lacions museístiqu­es d’arreu del món, i de tots els racons de Catalunya, obren les portes perquè els ciutadans coneguin de franc l’obra d’artistes de totes les èpoques, malgrat que la proposta va més enllà de les col·leccions permanents i inclou exposicion­s, tallers i altres activitats.

Ja aixecat el toc de queda, Barcelona celebrarà la Nit dels Museus entre les 18 h i les 22 h d’aquesta nit, malgrat que es mantindran algunes restriccio­ns per evitar contagis. Es recomana reservar les entrades, l’ús de la mascareta serà obligatori i l’accés als centres es farà de manera escalonada fins a arribar a un 50% de l’aforament. Malgrat aquestes limitacion­s, el món recupera avui gairebé amb normalitat la Nit dels Museus, després d’un 2020 en què la iniciativa va haver de ser cancel·lada.

Aquestes són algunes de les millors propostes per commemorar la 15a edició de la iniciativa d’entre les més de 70 disponible­s a l’àrea metropolit­ana:

Museu Marítim

El museu del mar proposa diverses exposicion­s. El públic podrà viure en temps real la regata de la Vendée Globe, que consisteix a fer la volta al món en solitari i sense escales, una de les més dures que hi ha. I també s’ofereix un recorregut interessan­t per la Barcelona portuària de la postguerra gràcies al fons fotogràfic Joaquín Tusquets de Cabirol.

MUSEUS DE BARCELONA Diverses exposicion­s complement­en les col·leccions permanents

HORARI Ja aixecat el toc de queda, la proposta tindrà lloc entre les18hiles­22h

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El Macba l’última edició de la Nit dels Museus, celebrada el maig del 2019
MANÉ ESPINOSA El Macba l’última edició de la Nit dels Museus, celebrada el maig del 2019

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain