La Vanguardia (Català-1ª edició)

Caleb Ewan, el rei de la ‘volata’

- REDACCIÓ

Caleb Ewan, el velocista australià del Lotto anomenat coet de butxaca, va ser el gran triomfador de la 7a etapa del Giro d’Itàlia després d’apuntar-se el segon triomf en aquesta edició i augmentar el compte a cinc a la ronda italiana, que s’afegeixen a cinc victòries d’etapa més al Tour.

Després de 181 km i gairebé 5 hores pedalant en una jornada propícia per als esprinters, Ewan va aguantar el primer atac llunyà del colombià Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) i va esperar el moment ideal per desplegar la seva força, avançar el sudamericà i imposar-se a la meta a l’italià Davide Cimolai (Israel) i al belga Tim Merlier (Alpecin).

“Sabia que era un bon final per a mi. Ha estat qüestió de ser intel·ligent i sortir en el moment oportú per reblar la gran feina de l’equip”, va dir l’aussie de 26 anys, que detallava la duresa de l’etapa, amb un complicat repetjó final d’un 12% a Termoli. “Hem hagut de ser a la part davantera durant els últims 10 quilòmetre­s. L’inici de la pujada ha estat la part més important, la clau de l’etapa. Ha estat un final superdur i he hagut d’anar al màxim per guanyar. Les cames em cremaven”, descrivia, eloqüent.

L’esprint final va arribar només 16 quilòmetre­s després de la neutralitz­ació, per part del pilot, de la fuga heroica que van protagonit­zar tres corredors. El suís

“Ha estat un final superdur, les cames em cremaven”, deia Ewan, guanyador de dos esprints en set etapes

Simon Pellaud (Androni Giocattoll­i), el britànic Mark Christian (Eolo-Kometa) i l’italià Umberto Marengo (Bardiani-CSF-Faizanè) es van erigir en els aventurers del dia saltant del pilot al quilòmetre 9 d’etapa. Van arribar a emmagatzem­ar 6 minuts d’avantatge, donant-se relleus, i van aguantar escapats durant 155 km. El gran grup, amb el Lotto d’Ewan tibant en les tasques de persecució, ja fos amb Harm Vanhoucke o amb Thomas de Gendt de locomotora, va caçar els tres escapats a 17 km de la meta de Termoli. Van ser engolits per la massa rodadora i es van quedar sense més premi que els punts que van agafar a l’esprint intermedi de l’etapa.

A la general no hi ha canvis significat­ius als llocs capdavante­rs. Conserva la maglia rosa l’hongarès Attila Valter (Groupama), que va travessar la meta 36è amb el mateix temps. Els favorits, Egan Bernal (Ineos) i

Remco Evenepoel (Deceuninck), mantenen les distàncies, d’11 segons amb el líder hongarès i de 5 entre ells. El colombià va creuar la meta al lloc 18è, i el belga, el 50è.

Avui es disputa la 8a etapa, entre Foggia i Guardia Sanframond­i, de 170 quilòmetre­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain