La Vanguardia (Català-1ª edició)

Goirigolza­rri defensa l’ERO per preservar l’ocupació a CaixaBank

La junta aprova la política de remuneraci­ons malgrat el vot en contra del FROB

- EDUARDO MAGALLÓN

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolza­rri, va assegurar ahir durant la junta general d’accioniste­s celebrada a València que l’ajust d’ocupació després de la fusió amb Bankia aspira a “preservar el màxim nombre de llocs de treball de forma sostenible en el futur”. El que va ser president de Bankia va afegir en el seu discurs en relació amb les negociacio­ns de l’ajust d’ocupació de 7.791 treballado­rs que “tenim l’objectiu clar d’arribar a acords, i estic convençut que els assolirem”. L’entitat en recol·locarà uns altres 500 en empreses del grup.

En el torn de votacions, l’Estat, a través del FROB, va votar en contra de la nova política de retribucio­ns del banc. Malgrat això, la nova entitat va aconseguir tirar endavant aquest punt de l’ordre del dia per majoria. El FROB controla el 16% de les accions del nou banc. En concret l’organisme públic va votar en contra del punt 12, que és el que feia referència a “l’aprovació de la modificaci­ó de la política de remuneraci­ons dels consellers”. En els altres apartats relacionat­s amb la remuneraci­ó de l’alta direcció es va abstenir.

La decisió del FROB es va produir després que la vicepresid­enta d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, critiqués fa uns dies els sous dels directius de banca, especialme­nt d’aquells en les entitats dels quals es duen a terme retallades d’ocupació.

En una de les respostes a algunes de les intervenci­ons dels representa­nts dels treballado­rs a la junta, Goirigolza­rri va defensar que la nova política de remuneraci­ons del banc se situa en nivells inferiors a la mitjana d’altres entitats comparable­s a Espanya. El president de CaixaBank va afegir que el 2020 va ser inferior en un 50% a la mitjana dels bancs de l’Ibex. Goirigolza­rri va percebre 0,5 milions d’euros l’any passat com a president de Bankia. Ara, després que la junta aprovés la nova política, passarà a cobrar 1,65 milions a l’any com a president de CaixaBank. Goirigolza­rri va insistir ahir que aquesta política de retribucio­ns de l’entitat està “absolutame­nt reglada”.

En relació amb el procés de negociació de l’ERO, el president va dir que “soc conscient que són moments delicats i que aquesta situació genera incertesa per a les persones del nostre equip, per la qual cosa hem de delimitar el temps”. Precisamen­t ahir, un grup de treballado­rs va protestar

Gortázar assegura que confien a arribar a un acord satisfacto­ri com en l’anterior procés d’ajust

davant les portes del Palau de Congressos de València, on es va celebrar la junta general ordinària d’accioniste­s.

En el seu discurs, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va reconèixer que seran necessàrie­s “concession­s mútues” per arribar a un acord amb la plantilla. I va recordar que en l’anterior procés d’ajust hi va haver un nombre de treballado­rs voluntaris que es van apuntar al pla superior a la xifra de retallada pactada.

En el torn de preguntes, bona part de les intervenci­ons van ser monopolitz­ades pels representa­nts dels sindicats, que van demanar que el pla de retallada de personal sigui voluntari. Gortázar va indicar que “no podem basar aquest procés només en prejubilac­ions perquè significar­ia descapital­itzar l’entitat”. En el seu discurs davant la junta general, que va ser retransmes­a per internet, Gortázar va precisar que “una altra de les prioritats de l’entitat per a aquest exercici és efectuar amb èxit la integració de negoci, empleats i sistemes, així com continuar amb la millor qualitat de servei per als clients”.

A preguntes d’un altre dels assistents sobre la nova estructura organitzat­iva, Goirigolza­rri va assegurar que “tindrem dues seus operatives, una a Barcelona i una altra a Madrid”.

 ?? ROBER SOLSONA / EP ?? El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolza­rri, amb el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, a la junta d’ahir
ROBER SOLSONA / EP El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolza­rri, amb el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, a la junta d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain