La Vanguardia (Català-1ª edició)

Distorsió

- Pilar Rahola

La majoria dels que repeteixen falsedats sobre la realitat del que està passant a Israel, en una permanent confusió entre la veritat i la propaganda, ho fan convençuts de ser en el costat correcte. Per descomptat, obvio d’aquesta categoria els profession­als ideològics de la mentida (extremes dreta i esquerra, i islamisme), però més enllà dels manipulado­rs a l’ús, la majoria dels que es creuen el relat maniqueu de malvats israelians i bons palestins ho fan per solidarita­t amb les víctimes. És a dir, prenen una posició honesta sense saber que no hi ha cap conflicte al món que estigui edificat sobre tantes mentides com el que afecta Israel. I des d’aquesta distorsió, els qui creuen que són al costat de les víctimes, en realitat, els condemnen a mantenir-se en un cicle de violència permanent.

Vegem la distorsió actual. Primer: encara que tota la propaganda parli de revolta palestina, en realitat es tracta de l’enèsima ofensiva bèl·lica de Hamàs

Hamàs no és la causa palestina; és una organitzac­ió gihadista opressora

pla d’espais d’interès natural (PEIN), Xarxa Natura 2000 del riu Besòs. No podem canviar paisatge, natura i agricultur­a per asfalt i ciment, per entaforar temeràriam­ent un macrobarri per a més de 4.000 persones. Mollet és la setena ciutat de Catalunya en nombre de pisos buits, i construir en zona inundable i de risc químic és posar la seguretat de tots al servei de l’especulaci­ó urbanístic­a.

Hi ha alternativ­es. Obrim un debat. La destrucció de l’espai agrícola del Calderí és inviable sense la complicita­t del CZF. Ajudi’ns. Sumi’s al rum-rum de la lluita popular per defensar el territori. Salvem el Calderí!

Txus Carrasco Mollet del Vallès

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain