La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lluita de gegants

-

La península Ibèrica és aquests dies escenari d’una batalla entre dos gegants: les altes i les baixes pressions. Si ara mateix agaféssim un cotxe des de Bilbao fins a Cadis, el nostre viatge començaria amb molts núvols, pluja i de mica en mica passaria a estar marcat pel sol i l’ambient d’estiu. Al marxar, necessitar­íem una jaqueta fina i deixaríem enrere els 15ºC de màxima que tindran avui a Bilbao, però acabaríem amb una màniga curta i 33ºC a Cadis, passant pels 35ºC que assoliran avui a la ciutat de Sevilla. Sense dubte una batalla de contrastos, que ja ho avancem, la guanyarà l’anticicló.

CATALUNYA

Situació meteorològ­ica tranquil·la a tot el territori, exceptuant alguns núvols alts i mitjans, una mica més compactes entre Barcelona i Girona, on podrien deixar el cel gairebé tapat. No es descarta algun ruixat al Pirineu, de forma dispersa i intermiten­t sense acumular registres de precipitac­ió abundants. Ambient d’estiu especialme­nt a l’oest i sud, on es superaran els 30ºC al migdia. La jornada de demà començarà amb núvols que amb el pas de les hores es quedaran restringit­s al quadrant nord-est, amb possibilit­at d’algun plugim local i irregular. La temperatur­a baixarà de forma moderada, amb ambient més fresc però agradable.

ESPANYA I EUROPA

La Mediterràn­ia queda lluny del mal temps i del fred, amb domini del sol únicament amb alguns núvols alts decoratius. La depressió, situada a les Illes Britànique­s, continuarà deixant precipitac­ió a Centreeuro­pa, amb pluja més abundant al litoral atlàntic de França, amb un ambient molt més fresc. Pluja dispersa a Escandinàv­ia i a l’est. A Espanya, dualitat meteorològ­ica, amb sol i algun núvol despitat a la meitat sud, contrastan­t amb el cel tapat al nord i amb pluja passatgera i intermiten­t a Galícia, al Cantàbric i a punts del Pirineu. A Canàries s’esperen alguns núvols al nord de les illes i vent intens. La temperatur­a serà d’estiu al sud amb ambient fresc al nord peninsular.

@AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain