La Vanguardia (Català-1ª edició)

Chelsea, un equip de líders

El club anglès disputa la seva primera final, però té jugadores experiment­ades

- E. CONCEJO Göteborg

Al Barça només li queda un últim escull per aconseguir la seva primera Champions, i té nom propi: Chelsea. El conjunt blue es va proclamar campió de la Superlliga del seu país el mateix cap de setmana que les de Lluís Cortés feien el mateix a la Lliga Iberdrola. L’èxit compartit avança el que es veurà aquesta nit sobre la gespa del Gamla Ullevi: un duel entre dues de les millors plantilles del continent.

Feia 14 anys que un equip anglès no arribava a una final. L’últim a fer-ho va ser l’Arsenal, el 2007, precisamen­t amb l’entrenador­a blue actual, Emma Hayes, d’assistent de Vic Akers. La resta de la plantilla no sap què és jugar una final, però el conjunt britànic té arguments més que de sobres per compensar-ho.

Hayes fa nou anys que està al capdavant de l’equip i ha dirigit la increïble transforma­ció del Chelsea. L’equip ha passat de no classifica­r-se ni per a la Champions, la temporada 2018-2019, a jugar la final, a més de guanyar la Lliga i la Copa de la Lliga.

Les culpables d’aquest èxit són, en part, futboliste­s com

Feia 14 anys que un equip anglès no arribava a una final: l’últim va ser l’Arsenal

Emma Hayes fa nou anys que ocupa la banqueta del Chelsea i és l’artífex de la transforma­ció de l’equip

Fins a cinc capitanes de seleccions comparteix­en vestidor al Chelsea, i això es reflecteix a la gespa

Leupolz, brillant al mig del camp, Berger, que tan sols ha concedit set gols aquesta temporada, o el trident letal que formen a dalt Harder, Kerr i Kirby.

Per damunt de tot, però, es tracta d’un equip amb diverses líders. Fins a cinc capitanes de les seves respective­s seleccions comparteix­en vestidor, i això es nota en el seu caràcter com a equip. Un bloc unit i lluitador que defensa amb dents i ungles i és letal als contraatac­s.

 ?? DAVID LIDSTROM / GETTY ?? L’èxit del Chelsea no s’entén sense la feina de l’entrenador­a, Emma Hayes
DAVID LIDSTROM / GETTY L’èxit del Chelsea no s’entén sense la feina de l’entrenador­a, Emma Hayes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain