La Vanguardia (Català-1ª edició)

Suècia, l’antiga meca del futbol femení, rememora la seva època daurada

- E. CONCEJO Göteborg

Suècia, antiga meca del futbol femení, ha estat el país escollit aquest any per jugar la final de la Champions 2021. La ciutat de Göteborg es prepara per acollir aquesta nit el partit europeu més important de la temporada. Tot i que no hi haurà públic a les grades del Gamla Ullevi, la ciutat està orgullosa de ser l’amfitriona i de rememorar els temps daurats en què Suècia era la meca del futbol femení.

Durant una època, l’epicentre europeu d’aquest esport es trobava aquí, compartint protagonis­me amb Alemanya, i moltes futboliste­s van emigrar al nord buscant una experiènci­a en l’elit. Una d’aquestes joves que van voler gaudir del profession­alisme que en països com ara Espanya encara sonava a utopia va ser Jennifer Hermoso. La davantera del Barça va jugar al Tyreso el 2013, on va coincidir amb la blaugrana Caroline Graham Hansen. “Tenia 22 anys i era la primera vegada que sortia de casa. Vaig anar a viure una experiènci­a molt profession­al, a gaudir del futbol. La meva vida allà consistia només a entrenar-me i competir cada cap de setmana, no havia de treballar perquè aquesta era la meva feina”,

Jenni Hermoso va emigrar al Tyreso el 2013 per viure la seva primera experiènci­a com a profession­al

recorda amb afecte la madrilenya.

Llavors, la diferència respecte a altres països era abismal, però avui dia el panorama és molt diferent: “Estaven un pas al davant dels altres. Ara la diferència no és tanta”. Lieke Martens també va jugar tres temporades a Suècia, dues al Rosengård i una en aquesta mateixa ciutat, al Kopparberg­s.

El partit també serà especial per a les tres futboliste­s sueques que jugaran la final amb el Chelsea, la portera Zecira Musovic, Jonna Andersson i Magda Eriksson. La capitana blue ha lamentat no poder jugar amb públic en aquesta final: “No tenir aquí la meva família ni els meus amics és la part negativa d’aquesta experiènci­a”, reconeix.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain