La Vanguardia (Català-1ª edició)

Laporta i Ceferin es retroben a Göteborg

- EDURNE CONCEJO ANAÏS MARTÍ Göteborg / Barcelona

La final de la Champions de Göteborg arriba enmig de la pugna oberta entre la UEFA i els clubs que continuen apostant per la Superlliga europea (Reial Madrid, Barcelona i Juventus). La llotja de l’estadi Gamla Ullevi, escenari on el Barça juga avui contra el Chelsea, serà el morbós punt de retrobamen­t entre el president blaugrana Joan Laporta i el màxim mandatari de la UEFA, Alexsander Ceferin.

Laporta, que arribarà a Göteborg quatre hores abans de la trobada, no ha planificat cap reunió amb Ceferin, però a la llotja de la ciutat sueca tindrà l’oportunita­t de mediar amb el màxim dirigent de la UEFA i suavitzar la relació, com també les conseqüènc­ies que ha portat la creació de la Superlliga.

No ho tindrà fàcil. Després que els altres nou fundadors de la Superlliga renunciess­in formalment a la polèmica competició i comprometr­e’s amb les europees existents a més d’acceptar certes mesures econòmique­s, Ceferin va amenaçar d’excloure Barça, Madrid i Juventus dues temporades de les competicio­ns europees

L’objectiu de Laporta passa per provar de fer-li entendre la posició que el Barça comparteix amb els altres dos clubs implicats que continuen al vaixell de la Superlliga. Res no ha canviat en el seu pensament. El màxim mandatari blaugrana insisteix que el model de futbol actual necessita reformes estructura­ls destinades a garantir la sostenibil­itat financera de les entitats.

Els clubs i la UEFA han tibat al màxim la corda i sembla poc probable que hi hagi un acord immediat enfront de la perseveran­ça de les dues parts a mantenir el seu criteri, però la llotja de Göteborg amb una final europea com a protagonis­ta pot ser l’escenari perfecte per començar a trencar el gel i llimar les diferèncie­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain