La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una espera de 137 anys

El modest Leicester tomba el Chelsea a Wembley amb un golàs de Tielemans

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Chelsea

Mai no és tard quan arriba, encara que siguin 137 anys d’espera. És el que han trigat els seguidors dels Foxes, els fidels del Leicester, a celebrar la seva primera FA Cup, el títol més llegendari del futbol. Un gran gol del belga Youri Tielemans, amb un obús de 30 metres, trencava la maledicció del Leicester en la competició, en què acumulava quatre finals perdudes, l’última el 1969, i donava al club dels Midlands de l’Est, el representa­nt de l’Anglaterra rural, el seu segon títol gran després de la increïble Premier de la temporada 2015-16.

Per al Chelsea de Tuchel va ser un pal just dues setmanes abans de disputar la final de la Champions a Porto. Els blue es queden sense doblet i el tècnic alemany, sense triplet, ja que havia conquerit les Copes d’Alemanya i França.

S’enfrontave­n en aquesta final de la FA Cup el tercer de la Premier (Leicester) contra el quart (Chelsea) en un duel amb caires èpics: a la catedral de Wembley, sota una pluja intensa i davant 21.000 espectador­s, màxima capacitat a Anglaterra en època pandèmica.

El Leicester va arrencar amb dues aproximaci­ons de Jamie Vardy (16) que va intentar rematar a centre de Castagne, i del central Evans (20) en una rematada de cap acrobàtica. Dos intents meritoris tenint en compte la solidesa defensiva dels londinencs, que, des que els dirigeix Tuchel (26 partits), havien mantingut la porteria a zero en 18 matxs i només havien rebut 12 gols... Aquesta estadístic­a també es va acabar.

No es va inquietar el Chelsea, més ben posicionat a la gespa i amb més possessió. Només li faltava crear ocasions, i en van arribar tres de cop abans de la mitja hora: de Mount (23), de Werner (27) –totes dues altes o desviades–, i la més clara (29) la va tenir Azpilicuet­a, però no va arribar a rematar de cap perquè en últim instant Werner va desviar el centre de Rüdiger.

Després de tornar dels vestidors, el Leicester va trencar la igualtat als 63 minuts, quan es va inventar un gol fabulós, del no-res, d’una sortida amb pilota controlada del Chelsea. James va passar malament la pilota, la va intercepta­r Ayoze en funcions de primer defensa, que va caure als peus de

Thomas, i que va passar-la al centre, on la hi demanava Tielemans. I el belga va engaltar un obús de 30 metres que es va colar per l’escaire del marc blue (63). Un golàs.

El Chelsea va buscar l’empat. Primer li va frustrar Schmeichel amb una gran aturada a un xut de Mount en el 87. I, tres minuts després, el va trobar, però l’àrbitre li va anul·lar per fora de joc de Chilwell. Thiago Silva va penjar la pilota a l’olla i Chilwell, des de terra, va rematar, un defensa del Leicester va treure la pilota i el rebot va tocar a l’esquena del blue i va entrar a la xarxa. El VAR va validar l’anul·lació. No hi va haver pròrroga, i sí llàgrimes a la gespa de Wembley amb els Foxes de celebració.

Tielemans acostava la FA Cup amb un obús de 30 metres i Schmeichel evitava l’empat gairebé al final

 ?? MATT CHILDS / AP ?? Wes Morgan i Kasper Schmeichel aixequen la primera FA Cup de la història del Leicester
MATT CHILDS / AP Wes Morgan i Kasper Schmeichel aixequen la primera FA Cup de la història del Leicester

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain