La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quartararo signa la tercera ‘pole’ en el ressorgime­nt d’Honda

- MOTOCICLIS­ME TONI LÓPEZ JORDÀ GRAN PREMI DE FRANÇA

Fabio Quartararo (Yamaha) no va perdonar al seu Gran Premi de casa. El Diable, descavalca­t del lideratge a Jerez, va posar les bases per recuperar el comandamen­t del Mundial amb una pole magnífica, la tercera consecutiv­a. El de Yamaha es va endur la posició preferent per només 81 mil·lèsimes de segon sobre el seu company Maverick Viñales en un final frenètic de sessió, en què va destacar el ressorgime­nt de les Honda, tres entre els vuit primers.

Amb la pista millorant per moments, cada vegada més eixuta als últims minuts, la sessió classifica­tòria va ser delirant: hi va haver fins a deu canvis de poleman abans que Quartararo clavés la destralada final, ja amb la bandera de quadres. Va obrir el ball

Viñales, el va seguir Zarco, Morbidelli, Miller, fins i tot Pol Espargaró... i també Marc Márquez, que durant més de quatre minuts va tenir la pole a les mans, per primera vegada des del Japó 2019, ja fa 19 mesos. Però l’hi van pispar primer Viñales i després Quartararo. “Em faltava alguna cosa, però a l’última volta m’he dit: o caic o primera fila”, deia el francès, que buscarà el lideratge, en mans d’un discret Bagnaia (16è).

Per la seva banda, Marc Márquez es confessava “content perquè és una de les meves millors posicions en sec. Divendres era més pessimista per sensacions, però avui m’hi he trobat força bé. En aigua podré treure el màxim partit de la situació, hi ha més risc de caiguda i és més una loteria”, deia. El 93 va tenir en el lliure 4 la seva tercera caiguda des que va tornar, totes d’esquerra, “perquè és on puc forçar”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain