La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona, la primera destinació per dirigir en remot una ‘start-up’

-

Tot just obrir-se les fronteres el juny de l’any passat, Taieb Badis (33) va fer les maletes i va venir a Barcelona. A causa del confinamen­t, l’oficina de la seva start-up a París havia abaixat la persiana i per a ell ja no tenia sentit quedar-se a la capital francesa si podia dirigir el negoci des de Barcelona mentre gaudia d’una bona remullada a la platja.

Coneixia la ciutat perquè fa uns anys hi havia passat un estiu sencer com a turista. L’any passat va decidir tornar amb la seva parella perquè va quedar enamorat de la comoditat i l’estil de vida. Barcelona és la seva primera destinació com a nòmada digital.

En el passat Badis havia treballat en el món de les grans consultore­s a França i des del 2018 com a director de la seva pròpia start-up a París. El seu negoci es diu Blent.ai i està especialit­zat en formació en línia per a profession­als tecnològic­s. L’arribada de la pandèmia el va obligar a tancar les oficines i una vegada es van suavitzar les restriccio­ns, va decidir no tornar-les a obrir i instaurar la feina en remot al 100%. “El negoci és en línia i no requereix presència física. Així tenim més flexibilit­at i total llibertat per viure on vulguem. Hi ha gent a l’equip que treballa des de l’Àfrica”, assegura en una entrevista per telèfon. L’empresa dona feina a un total de sis persones de manera directa i a una quinzena més de manera indirecta.

Així doncs, des de juny de l’any passat Badis dirigeix l’empresa des de Barcelona. Curiosamen­t, la seva feina no té cap impacte a la ciutat. Tota l’activitat de la companyia es concentra a França, Luxemburg i Bèlgica, ja que la plataforma només està disponible per a usuaris de llengua francesa. De fet, la seu de l’empresa continua a París i declara els seus impostos a França, com si la companyia funcionés des d’allà.

En l’àmbit personal, Badis viu a Barcelona com a turista i declara els seus impostos com si treballés a França. Està tramitant els papers per convertirs­e en resident, però admet que li costa feina avançar. Té la intenció d’aconseguir-los, ja que assegura trobar-se d’allò més bé a Barcelona. De fet, no té data de tornada.

Només té un inconvenie­nt: troba a faltar el contacte humà amb l’equip i els clients. Admet que la situació ideal seria quedar amb ells una vegada al trimestre. Diu que serà més endavant, quan la situació es normalitzi de debò.

 ?? LV ?? Taieb Badis
LV Taieb Badis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain